Du er her: Skip Navigation LinksHjem

290.000 kr til Hybelboere i Bodø

Støtter viktig tilbud.

- Tiltaket Hybelboer i Bodø er et hverdagstilbud til ungdom som bor hjemmefra. Det er et viktig tilskudd til voksenkontakt og forankring for dem utenom skoletid, sier fylkesråd for utdanning Unni M. Gifstad (Ap).

Hjelper hybelboere
Hybelstua er et av tilbudene for hybelboere i Bodø. Mellom 30 – 40 elever bruker Hybelstua hver tirsdag, og ved spesielle arrangement kan de ha de besøk av opp til 70 deltakere.

- Å være hybelboer kan være utfordrende for noen, og Hybelstua skal være et sosialt møtepunkt som oppveier litt for at de bor hjemmefra, forteller miljøterapaut Magdalena Björkén.

Støtte i flere år
Nordland fylkeskommune har gjennom flere år gitt støtte til drift av tiltaket Hybelboer i Bodø ved Villa Vekst.

- Vi er svært fornøyd med det arbeidet som gjøres og ønsker derfor fortsatt å støtte driften i 2012 med 290.000 kr, sier fylkesråd Gifstad.

- Pengene fra fylkeskommunen gir oss trygghet. Det betyr mye å ha forutsigbarhet både for ungdommen og personalet, sier avdelingsleder Elin Nordby.

Mangfoldig tilbud
På Hybelstua kan hybelungdommer spise billig middag, vaske og tørke klær, spille biljard, prøve ut forskjellige hobbyaktiviteter, gjøre lekser og møte andre hybelboere. Det er alltid flere voksne til stede som deltar i måltidet og i de ulike aktivitetene.
Annenhver torsdag holdes det hybelmatlagingskurs, og annenhver torsdag besøker Hybelstua andre ungdomstilbud i byen. Innimellom arrangeres det også større arrangement for ungdom generelt.
En dag i uka jobbes det med oppfølgingsarbeid og veiledning. Det jobbes også aktivt med VIP, Veiledning og Informasjon om Psykisk helse hos ungdom, ved de videregående skolene.

- De som jobber med Hybelboer i Bodø gjør en veldig viktig jobb. De er der for ungdommen, roser fylkesråden.

Fotograf: Berit Stensland Miljøterapaut Magdalena Björkén, fylkesråd Unni M. Gifstad, rektor Anne Berit Vikhals, rektor Leif Magne Eggestad og daglig leder ved Villa vekst Elin Nordby | Fotograf: Berit Stensland Fotograf: Berit Stensland
Publisert av Berit Stensland. Sist endret 13.01.2012