fris 1 november større_edited-1.jpg
(30.09.2014)

DksNordland kjøper primært produksjoner og turneer fra utøvere som er selvstendig næringsdrivende og fra utøvere som mottar honorar som lønn.

 

Seminar i Svolvær
(18.05.2015)

Tirsdag 19.mai inviterer Dks Nordland, Nordnorsk Kunstnersenter og Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen til seminar om formidling av kunst i offentlig rom, med utgangspunkt i Skulpturlandskap Nordland.

 

bilde fra Noisy- Brønnøysund vgs Facebook.jpg
(07.05.2015)

 

I to måneder har tre klasser med elever ved helse og oppvekstseksjonen ved Brønnøy videregående skole hatt over 50 sangtimer ved hjelp av Den kulturelle skolesekken i Nordland! Ved å hente inn distriktsmusikerne Geir Allan Reitan, Gunn Sæther og Roy Bjørnli samt Ragnhild Skille som har utdanning innen både musikk, film og teater har elevene fått en annerledes erfaring og kunnskap i forhold til et fremtidig jobb som helsefagarbeider og ungdomsarbeider.

Nish as Rish
(14.04.2015)

Dks Nordland tar siste runde med turneer i skoleåret 2014/15. På programmet står bl.an. folkemusikk fra Stor Britania med bandet "Nish as Rish", "Kontraster" med Lena Søeborg, møte med kunstneren Atle Selnes Nielsen og forfatter Elin Grimstad.

Adde Zetterquist kunstgalleri
(17.03.2015)

 Elever fra grunnskoler og videregående skoler i Fauske og Saltdal kommune får besøke Adde Zetterquist kunstgalleri. Det blir omvisning og workshop med kunstpedagog Bjørnar Meisler. Opplegget er et resultat av samarbeid mellom Dks Nordland og Adde Zetterquist kunstgalleri.

Joikefeber -Suddenly Sami Ellen Lundby.jpg
(06.03.2015)

 

De neste to ukene kan det hørest joik fra klasserommene ved Bodø videregående skole, Inndyr skole, Røst skole, Husvær skole på Træna og ved flere andre skoler i Salten. Det er filmskaper Ellen - Astri Lundby og musiker og joiker Johan Sara jr. som besøker skolene gjennom Den kulturelle skolesekken i Nordland.

Ellen - Astri vil først vise sin film Joikefeber før elevene deretter selv får prøve seg på joik under kyndig veiledning av Johan Sara. Spennende workshop er i vente for elever og lærere!  

Doris skriver.jpg
(02.03.2015)

Fritt etter Doris Lessings liv og verk av Elisabeth Beanca Halvorsen

 

”Forfattere kan protestere så mye de vil, men livet vårt tilhører ikke oss,” skriver Doris Lessing. I Forestilling med perlehøne forsyner et teater seg begjærlig av livet og forfatterskapet til nettopp Doris Lessing. De lager en festforestilling til hennes 100-årsdag, som publikum, jubilanten og en perlehøne skal overvære.

 

Rommet i klassen
(26.02.2015)

Danseforestillingen "Rommet i klassen" starter i uke 10, rett etter vinterferien. I løpet av mars måned skal dansere fra ODE UNG DANSE ENSEMBLE besøke ungdoms og videregåendeskoler i Salten, Brønnøy og på Helgeland.

 

Bildet Jeg så alt.jpg
(12.02.2015)

Kirsti Blom har lang erfaring som forfatter og formidler i Den kulturelle skolesekken. Denne gangen møter vi henne med boken Jeg så alt. En roman om Francisco Goya, Oktober forlag 2013.  Kirsti Blom snakker, leser fra romanen, viser bilder og samtaler med elevene. Forfatteren skal besøke ungdomskoler og videregående skoler på Helgeland i uke 7 og uke 10

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Samarbeid

padlock