fris 1 november større_edited-1.jpg
(30.09.2014)

DksNordland kjøper primært produksjoner og turneer fra utøvere som er selvstendig næringsdrivende og fra utøvere som mottar honorar som lønn.

 

Rommet i klassen
(26.02.2015)

Danseforestillingen "Rommet i klassen" starter i uke 10, rett etter vinterferien. I løpet av mars måned skal dansere fra ODE UNG DANSE ENSEMBLE besøke ungdoms og videregåendeskoler i Salten, Brønnøy og på Helgeland.

 

Bildet Jeg så alt.jpg
(12.02.2015)

Kirsti Blom har lang erfaring som forfatter og formidler i Den kulturelle skolesekken. Denne gangen møter vi henne med boken Jeg så alt. En roman om Francisco Goya, Oktober forlag 2013.  Kirsti Blom snakker, leser fra romanen, viser bilder og samtaler med elevene. Forfatteren skal besøke ungdomskoler og videregående skoler på Helgeland i uke 7 og uke 10

01NOSOrdlaboratorium 16.jpg
(12.02.2015)

De neste tre ukene får alle skolene i Vesterålen besøk av «ordprofessorer» fra Hamsunsenteret med en interaktiv forestilling og workshop for barn i småskolealder. Ordlaboratorium 01 er utviklet av Hamsunsenteret og er en del av Den kulturelle skolesekken i Nordland.

 

MAKRO
(16.01.2015)

 Mandagen 19.januar starter kunstneren Verena Scholz et videoprosjekt for ungdomsskoleelever i Alstahaug kommune. Opplegget heter Elemenærpraktisk videoprosjekt MAKRO og har som mål å formidle kunnskap om videokunst.

Jan Tore Noreng
(24.11.2014)

Forfatter Jan Tore Noreng er klar for turnè med sitt forfatterbesøk i regi av Den kulturelle skolesekken i Nordland. 

 

 

Camille Norment Triplight
(07.11.2014)

Uke 46 er det samtidskunst som står på programmet til Dks Nordland. Mellomtrinnselever fra ungdomskoler i Sortland inviteres til Sortland kunstforening for å oppleve blant annet video kunst og skulptur som har musikk som tema. Formidling av utstillingen i Sortland er et resultat av godt samarbeid mellom Se Kunst i Nord-Norge og Dks Nordland.

 

i-7LDxNZR.jpg
(05.11.2014)

Dukkemannen Antero starter på nytt i et tomrom. Der kan han være akkurat den han er, og det blir ikke noe bråk. Men han trenger noen å danse med! Et par sjongleringsballer kanskje? Eller en kjæreste?

Forestillingen 1 1/2  med Frida Odden Brinkmann er klar for skoleturne i regi av Den kulturelle skolesekken i Nordland 

Nord for sola
(30.10.2014)

November i Dks Nordland starter med 3 ulike filmproduksjoner som skal til Lofoten, Vefsn, Salten og Ofoten. Elevene skal blant annet se den prisbelønnete filmen "Nord for sola", være på et kurs i intervjutekknik og lære om de filmatiske virkemidler.  

 

Bjørnson3 Fotograf Nils-Petter Aaland.jpg
(27.10.2014)

"Bjørnson unplugged "handler om to barske menn som digger Bjørnson, og deres noe utradisjonelle fremføring av 'En glad gutt'. Gjennom fortelling, lek og sang børster de støv av en kjent og kjær klassiker og tar publikum med på en reise spekket med fantasi, poesi og galskap. Scenografien består av en gardintrapp, et bakteppe og en verktøykasse.

 

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Samarbeid

Finn produksjoner fra Den kulturelle skolesekken i Nordland
padlock