fris 1 november større_edited-1.jpg
(30.09.2014)

DksNordland kjøper primært produksjoner og turneer fra utøvere som er selvstendig næringsdrivende og fra utøvere som mottar honorar som lønn.

 

MAKRO
(16.01.2015)

 Mandagen 19.januar starter kunstneren Verena Scholz et videoprosjekt for ungdomsskoleelever i Alstahaug kommune. Opplegget heter Elemenærpraktisk videoprosjekt MAKRO og har som mål å formidle kunnskap om videokunst.

Jan Tore Noreng
(24.11.2014)

Forfatter Jan Tore Noreng er klar for turnè med sitt forfatterbesøk i regi av Den kulturelle skolesekken i Nordland. 

 

 

Camille Norment Triplight
(07.11.2014)

Uke 46 er det samtidskunst som står på programmet til Dks Nordland. Mellomtrinnselever fra ungdomskoler i Sortland inviteres til Sortland kunstforening for å oppleve blant annet video kunst og skulptur som har musikk som tema. Formidling av utstillingen i Sortland er et resultat av godt samarbeid mellom Se Kunst i Nord-Norge og Dks Nordland.

 

i-7LDxNZR.jpg
(05.11.2014)

Dukkemannen Antero starter på nytt i et tomrom. Der kan han være akkurat den han er, og det blir ikke noe bråk. Men han trenger noen å danse med! Et par sjongleringsballer kanskje? Eller en kjæreste?

Forestillingen 1 1/2  med Frida Odden Brinkmann er klar for skoleturne i regi av Den kulturelle skolesekken i Nordland 

Nord for sola
(30.10.2014)

November i Dks Nordland starter med 3 ulike filmproduksjoner som skal til Lofoten, Vefsn, Salten og Ofoten. Elevene skal blant annet se den prisbelønnete filmen "Nord for sola", være på et kurs i intervjutekknik og lære om de filmatiske virkemidler.  

 

Bjørnson3 Fotograf Nils-Petter Aaland.jpg
(27.10.2014)

"Bjørnson unplugged "handler om to barske menn som digger Bjørnson, og deres noe utradisjonelle fremføring av 'En glad gutt'. Gjennom fortelling, lek og sang børster de støv av en kjent og kjær klassiker og tar publikum med på en reise spekket med fantasi, poesi og galskap. Scenografien består av en gardintrapp, et bakteppe og en verktøykasse.

 

Hydrofonisk båndsalat
(23.10.2014)

I uke 44 får elever i videregåendeskoler høre på en jazzkonsert mens grunnskoleelever får oppleve musikk laget av en skulptur. Tore Johansen trio – Triptykon skal på turné i videregående skoler i Salten og på Helgeland mens kunstner Atle Selnes Nielsen besøker grunnskoleelever i Brønnøy, Sømna og Bindal.

 

Lydvingen nytt bilde.jpeg
(20.10.2014)

I ”Lydvingens Lydløse Oppdrag” møter vi superhelt og lydekspert Lydvingen. Gjennom sine mange oppdrag fyller han fjøsene med lyd, trafikken med støy, og verden med latter!

 

CHOOK  GEK - Melting Point- 2012 - Foto Oona Torgersen  (1)
(17.10.2014)

 


TEATERSAMARBEID I NORDOMRÅDET:

Skolesekkene i Nordland, Troms og Finnmark samarbeider med Barentskult og Figurteatret om Nord-Norge-turne.

Den russiske teatergruppen Melting Point skal gjennomføre 40 (!) forestillinger og 20 workshops for barn under den seks uker lange turneen.

 

 

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Samarbeid

Finn produksjoner fra Den kulturelle skolesekken i Nordland
padlock