Eksamen elever og privatister

Eksamen - Klikk for stort bilde

Publisert av Inger Forseth. Sist endret 04.02.2016
Bodø, 17.etg Scandic Havet, Langstranda,
(01.04.2016)

Landskonferansen 2016 er lagt til Bodø, og vil være på Scandic Havet.

(16.11.2015)

Denne rettleiinga forteller alle som skal avlegge skriftlig eksamen - både elever og privatister - om regler som gjelder på eksamensdagen. Her kan du lese om frammøte, registrering,  forhold i eksamenslokalet, PC-bruk, hjelpemidler og innlevering av besvarelsen. Du får også noe kjennskap til regelverket rundt fusk og annullering av eksamen og dine rettigheter ved sjukdom og liknende. Til slutt er det en kort gjennomgang av klagemuligheter.

Det er viktig for for alle - og særlig for privatister - å sette seg nøye inn i dette reglementet før eksamen!

(21.07.2015)
Privatister skal betale eksamensavgift, kontonummer er 4750.40.14378
Kvittering eller utskrift fra nettbank for betalt prøveavgift må legges ved oppmeldingsskjemaet når du melder deg opp til eksamen.
(21.07.2015)

Her finner du datoer for skriftlige eksamener:

Privatister som skal avlegge muntlig, muntlig-praktisk eller praktisk eksamen, får opplyst eksamensdato fra skolen. De fleste vil gå i perioden november-desember om høsten og i april-mai om våren. Det kan bli endringer i eksamensdatoer. Fra våren 2016 vil også lokalgitt skriftlig eksamen ha mulighet for elektronisk levering av eksamensbesvarelsen. Vær oppmerksom på at noen eksamener krever bestemte hjelpemidler, som eksempel pc.

Uten navn.jpg
(21.07.2015)

Er det noe du lurer på i forbindelse med privatisteksamen? Utdanningsdirektoratet har publisert ei samleside der du kan finne ut om fag, fagkoder, læreplaner, eksamensordninger, klager, karakterer, datoer, frister og mye mer .....  

(21.07.2015)

Det er Stortinget som vedtar satsene som privatister må betale for å kunne avlegge eksamen. Privatister som melder seg opp til eksamen, skal betale

  • 1 029 kroner dersom privatisten ikke har prøved seg i faget tidligere som elev eller privatist, eller dersom faget ikke er bestått (karakter 1) som elev eller privatist
  • 2 058 kroner ved forbedringsprøver av fag som er bestått tidligere (karakteren 2 eller bedre) som elev eller privatist

Du kan lese mer om hvem som må betale gebyr her.

 

 

 

 

(16.06.2015)

Skriftlige eksamener med skal være ferdig sensurert 19 juni. Du vil få resultatet fra den skolen der du avla eksamen. Vær klar over at det noen ganger tar noen dager før skolen får resultatlistene på grunn av postgangen. Er du elev, vil du kunne se resultatet på iSkole så snart karakteren har kommet inn i det skoleadministrative systemet. Skolene sender ut vitnemål, kompetansebevis og utskrift av eksamensprotokoll fortløpende i uke 26.

 

 

(16.06.2015)

Er du en elev som ønsker å klage på en standpunktkarakter?  Har du fått IV i et fag på noe du mener er et galt grunnlag? Har du vært opp til eksamen - som elev eller privatist - og fått et resultat du vil klage på? Da anbefaler vi at du leser Orientering om retten til å klage på karakterer - Til elever og foreldre (PDF, 149 kB). Gjelder klagen din karakter på skriftlig sentralgitt eksamen, kan du ha nytte av å lese artikkel på hjemmesida til Utdanningsdirektoratet, også.

(16.06.2015)

På studieforberedende utdanningsprogram er fremmedspråk et obligatorisk fag. Elever fra språklige minoriteter kan i stedet for å ha opplæring i fremmedspråk (tysk, fransk eller spansk) ta privatisteksamen i noen alternative morsmål; liste over fremmedspråk du kan være privatist i, finner du på hjemmesida til Utdanningsdirektoratet. Som privatist må du ta både skriftlig eksamen og muntlig eksamen. Fra og med skoleåret 2015-2016 vil Eksamenskontoret kun arrangere muntlig eksamen om høsten – frist for oppmelding til eksamen er 15 september. Skriftlig eksamen kan du ta både høst og vår. Ta kontakt med rådgiver på skolen om det er noe du lurer på.

 

(02.02.2015)

Da bør du lese artikkelen, som forteller deg i grove trekk hvordan eksamen er organisert.  

 

På eksamen skal du få mulighet til å vise kompetanse i så stor del av fagets læreplan som mulig. Dette betyr at du må være forberedt på å kunne snakke om ulike temaer i løpet av en halvtime, og du vil ofte tjene på å trekke inn relevante kunnskaper fra flere deler av læreplanen når du skal besvare et spørsmål. Noen kandidater synes det blir stressende med flere temaer på kort tid, så det er viktig at du er forberedt på dette.

(02.02.2015)

Når du går opp til eksamen som privatist, er du sjøl ansvarlig for å skaffe deg informasjon om fagets læreplaner og om hva som kreves for å oppnå ulike karakterer i faget. Læreplanene for alle fag i Kunnskapsløftet finner du samla på Utdanningsdirektoratets hjemmeside.

Det skal vere tilgjengeleg for privatistar kva som er måla for opplæringa og kva som blir lagt vekt på i vurderinga av hennar eller hans kompetanse. (Forskrift § 3-10). Du finner informasjon om slike vurderingsrettleiinger videre i artikkelen.

(02.02.2015)

Eksamen kan organiseres med eller uten hjelpemidler. Siden det både på sentralgitt skriftlig eksamen og på lokalgitte eksamener nå har blitt vanlig å tillate alle hjelpemidler (i alle fall på deler av eksamen, les mer om dette i hovedartikkelen), så er det viktig at du som er eksamenskandidat kjenner reglene for fornuftig bruk av hjelpemidler. Du må også vite noe om hvordan du oppgir kilder. Det er særlig viktig at privatister og praksiskandidater leser dette.

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Inger Johanne Forseth
Eksamensleder
Sonja Henriksen
Rådgiver

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø
 
Login for redigering