Aktiviteter som reduserer sosiale forskjeller

De har fått størst prioritet når fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) har fordelt tilskudd til 50 Klikk for stort bildeAase Refsnes (SV) ulike folkehelseprosjekter.

Psykisk helse viktig

- God folkehelse er så mye. Det er bra at mange i hele Nordland ønsker å ta tak i utfordringene vi har rundt psykisk  helse og livsmestring. Både i Norge og i Nordland står vi ovenfor en utfordring hvor mange unge står utenfor utdanning og jobb, mye på grunn av utfordringer med psykisk helse! Med disse midlene har vi mulighet til å bidra til at mange lokale krefter i større grad kan bidra med at våre unge får det bedre, sier Refsnes

I år fordeler fylkesråden nesten 1,2 millioner fra tilskuddsordningen Folkehelsetiltak. Klikk for stort bilde BAM

- Det er utrolig mange frivillige som har lyst til å bidra å bedre folkehelsen i Nordland, og disse midlene bidrar til at mange kan sette i gang. Det er viktig at vi tilrettelegger for at flest mulig skal kunne delta i aktivitetene ut fra egne forutsetninger. I fordelingen er det prioritert tiltak som er inkluderende og som kan bidra til å redusere sosiale ulikheter sier Refsnes.

Eldre som er sammen

Fylkesråden støtter også mange prosjekter som bidrar til at eldre treffes, enten det er i svømmebassenget, på korte Klikk for stort bilde tur, på dansegulvet eller rundt matbordet.

-Mange eldre er ensomme og det er behov for møteplasser. At dette bidrar til mer fysisk aktivitet er jo en vinn-vinn, sier Refsnes.

Se hvem som har fått tilskudd

Fant du det du lette etter?