Alt klart for Folkehelseuka!

Klikk for stort bilde

Bysprint i Mosjøen, ferjestrikking i Rødøy, akedag med grilling og lasssokasting i Ballangen og Rullatorfestival på Evenes. Dette er bare noen eksempler på de mange aktivitetene som skjer i Nordland i anledning Folkehelseuka som starter mandag. 

Det er tredje året på rad at Folkehelseuka arrangeres etter et initiativ fra Nordland fylkeskommune. Mange kommuner har også i år tatt utfordringen og lager liv og røre i folkehelsas navn.

- Folkehelseuka er en viktig lokal markering av folkehelsearbeidet og gir en ekstra synliggjøring av de tilbud befolkningen har i sitt lokalmiljø, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Grete Bang (Ap). Hun gleder seg stort over alle de planlagte aktivitetene neste uke. Også fylkestingets medlemmer blir oppfordret til å delta i et folkehelsearrangement under sitt møte i Bodø neste uke

folkehelseuka.no kan du finne oversikt over aktivitetene i de ulike kommunene (oppdateres fortløpende) samt kontaktpersoner.


Grete Bang understreker hvor viktig kommunene er for arbeidet med folkehelse i Nordland.
 

- Kommunene er uten tvil de viktigste aktørene i denne sammenheng. De står sine innbyggere nærmest, og vet hvor skoen trykker og hvilke muligheter som finnes. Gode tiltak lokalt er helt avgjørende for at vi skal lykkes. Derfor er jeg svært glad for å ha fått på plass nye samarbeidsavtaler med kommunene til og med 2016. Slik kan vi fortsette det gode samarbeidet med om utviklingen av folkehelsearbeidet, sier fylkesråden. 

Fant du det du lette etter?