Åpnet nye undervisningslokaler

I dag var det offisiell åpning av «Stallen» på Nordland kultursenter. En felles opplæringsarena for elever med særskilt behov for tilrettelegging i de videregående skolene i Bodø.

Klikk for stort bilde 

Et godt sted å være

I «Stallen» får elevene praktisk undervisning hvor fellesfag og grunnleggende ferdigheter er en integrert del av innholdet og kompetansemålene.

-Undervisningslokalitetene er både varierte og innholdsrike.  For oss som skoler, kan vi med dette tilby elever med særskilte behov en mye bredere og mer tilpasset undervisning i henhold til kompetanse og undervisningsmål sier rektor ved Bodin videregående skole Geir Ludvig Næstby.

Godt fantasi

Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Tomas Norvoll  -Det tette samarbeidet mellom Bodø og Bodin videregående skole er positivt på flere områder; utveksling av erfaringer mellom de ansatte, utvidet sosialt miljø for elevene og felles utnyttelse av ressurser. Det er bare fantasien som setter grenser for aktiviteten sier fylkesrådsleder og fungerende fylkesråd for utdanning Tomas Norvoll (Ap).

Og fantasi har de nok av. Elevene jobber blant annet med redesign av møbler, trykkeri for tekstiler og kopper, vedproduksjon og sykkelverksted. De har egen grønnsakhage og noe av elevene har startet en egen miljøpatrulje. I tillegg har elevene arbeidstrening knyttet til aktiviteten på Nordland kultursenter.

Om du har lyst å se noen av produktene som elevene lager kan du ta turen innom på Kultursenterets julemarked 7.-8.- desember hvor de skal selge produkter til inntekt for Kirkens bymisjons prosjekt "Ren by"