Årets arbeidsstipend gikk til Ingvild Holvik

Forfatteren Ingvild Holvik er tildelt 100 000,- i arbeidsstipend. Det er fylkesbibliotekene i Nordland og Troms og Finnmark som deler ut det årlige stipendet.

Klikk for stort bilde Per Ivar Somby   

Kriteriene for å få arbeidsstipendet er at forfatteren skriver skjønnlitteratur, samt at de bor og arbeider i Nord-Norge.

I sterk konkurranse med 17 andre søkere var det til slutt Tromsø-forfatter Ingvild Holvik som trakk det lengste strået.

Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, kllima og miljø sier at det er veldig gledelig at litteraturstipendet nå blir delt ut til en inspirerende og aktiv nordnorsk forfatter. - Holvik er et godt eksempel på en forfatter med et bredt forfatterskap som spenner seg fra egne romaner til oversettelser av ungarsk skjønnlitteratur. Saxi ser fram til Holviks nye roman som prisvinneren leste utdrag fra i dag.

Fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp) overrak arbeidsstipendet til Ingvild Holvik på vegne av Landsdelsrådet for kultur.

Hvem som får tildelt stipendet bestemmes av en jury, som i år har bestått av forfatter Anne Oterholm fra forfatterutdanninga ved Universitetet i Tromsø, forfatter Cecilie Løveid fra det litterære rådet i Den Norske Forfatterforeningen og fylkesbiblioteksjef i Troms og Finnmark Birgit Larsen.

Sterk sans for detaljer
På bakgrunn av et utdrag fra et nytt og upublisert romanmanus som Ingvild Holvik arbeider med, skriver blant annet juryen dette:

 «Forfatteren har en sterk sans for detaljer som skaper nærvær og troverdighet. Denne juryen vil bare ha mer! Og er ikke i tvil om at dette er en roman som vil bli komme til å bli et viktig tilskudd til den skjønnlitteraturen som skrives i Norge i dag.» 

Ingvild Holvik debuterte i 2010 med romanen «Lykkefeltet» i 2010 og i 2017 kom boka «Premien for alt.