Bibliotekene utvikler «Karanteket»

Med stengte bibliotek landet over, må bibliotekene nå ut til sine brukere på nye måter. Nordland fylkesbibliotek har derfor i samarbeid med Meieriet bibliotek utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester hvor du finner blant annet filmer, e-bøker, kurs og podcaster hjemmefra- helt gratis.

Klikk for stort bilde 

Gratis og tilgjengelig overalt

Fylkesråd Kirsti Saxi (SV) synes det er viktig å synliggjøre bibliotekenes digitale innhold i disse tider Klikk for stort bildeKirsti Saxi  -Bibliotekene har en viktig demokratisk funksjon og tilgjengelighet for alle er et viktig prinsipp, med Karanteket kan bibliotekene ivareta sin aktualitet og vise fram sine digitale tilbud til tross for stengte dører». 

Alt du finner på Karanteket er gratis og tilgjengelig for hele befolkningen hjemmefra. Noen av tjenestene krever kun at man har et nasjonalt lånekort.

Variert innhold

På Karanteket.no finner du et fyldig og variert tilbud til bruk hjemme i «karantenetiden», og Saxi fremhever spesielt appen for e-bøker i Nordland, BookBites, som erstatter Ebokbib og lanseres i dag Dette er en dynamisk app med en rekke funksjoner som støtter opp under den gode leseopplevelsen og motiverer brukeren til å lese videre. Ellers finner man både lydbøker og filmer for både voksne og barn. Man finner også aviser, podcaster, helseinformasjon og kurs. Bibliotekene i Nordland bidrar også fortløpende med eget innhold som for eksempel bokanbefalinger.

Kontakt: Anita Munch Kulset (anikul@nfk.no)

Karanteket finner du her