Billigere månedskort på hurtigbåt

Klikk for stort bildeSvein Eggesvik til rors på den nye hurtigbåten «Elsa Laula Renberg». Trond-Erlend Willassen  - For å gjøre det enda mer attraktivt å bo på Nordlandskysten og gi et bedre tilbud til de som reiser ofte med hurtigbåt, reduserer vi prisen på 30-dagers periodebilletter med omlag 15 prosent fra 1. oktober i år, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

Periodekort for hurtigbåt gjelder for 30 dager. Prisen på kortet avhenger av distansen kunden reiser, og kortet kjøpes for en fast distanse (fra stopp til stopp).

Fra og med 2018 ble reiseproduktet 90-dagers periodebillett tatt bort på grunn av at det ble svært lite brukt, sammenlignet med 30-dagers periodebillett. Samtidig ble det gjort en mindre prisreduksjon på 30-dagers periodebillett på buss.

- Den samme reduksjon i pris ble ikke gjort på hurtigbåt, og enkelte fikk en prisøkning på sine reiser ved overgang fra 90- til 30-dagers periodebillett. Denne prisøkningen er tatt opp av de som pendler daglig med båt. De har hatt et ønske om at det gjennomføres samme prisreduksjon periodebillett på båt som det ble gjort på buss. Dette er bakgrunnen for at vi nå justerer prisen, sier Eggesvik.

Eksempelvis går prisen ned på en månedsbilett på Helligvær-Bodø fra kr.3307 til kr.2811.