Det blir bybuss mellom Melbu – Stokmarknes – Sortland

Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp)Busstrafikken i Vesterålen er nå lyst ut på nytt anbud. Den store nyheten er at det blir et bedre busstilbud mellom Melbu, Stokmarknes og Sortland.

-Busstilbudet blir styrket, det blir nye busser og – ikke minst – det blir flere avganger, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

De nye avgangene blir godt tilpasset arbeidspendlere til Sortland og Stokmarknes. Tilbudet vil gjøre det mulig for de fleste å pendle med buss til og fra alle tre steder.

De viktigste endringene er:

  • Flere avganger sen ettermiddag og kveld.
  • Med det nye opplegget, som trer i kraft 01.01.21, må reisende til og fra Lofoten bytte buss fordi den nye «bybussen» snur på Melbu. Men reisemulighetene til og fra Svolvær opprettholdes.
  • Ruta vil korrespondere med bussene fra Myre, Bø, Sigerfjord og Andenes, Lofotekspressen og lokalbussene fra Laukvik og Digermulen. Det blir også bedre forbindelse med Boreals flybuss til Evenes.
  • Rutene vil være spesielt tilpasset arbeidstidene på Sortland, på sykehuset på Stokmarknes, og bedriftene på Børøya. I tillegg til skolenes start og sluttider

Pendlerprioritert

Også prisen på månedskortet er blitt mye lavere, etter en beslutning i fylkesrådet i 2018. Et månedskort mellom Sortland og Stokmarknes koster nå 1080 kroner for voksne og 650 kroner for barn, honnør og studenter.

-Dette er en bra pakke, jeg er overbevist om at dette vil føre til at flere velger å reise kollektivt til arbeid. Det overordnede er likevel at det blir enda bedre å leve i Vesterålen. Vi vet at det er mange som pendler fram og tilbake mellom disse to kommunene, og vi vil gi muligheten til å velge bort bil nummer to og styrke muligheten til å velge et miljøvennlig alternativ gjennom kollektivtransport, avslutter Bent-Joacim Bentzen.