Doblet antall søkere til Lofoten reiselivfagskole

Klikk for stort bildeStudierektor Lofoten reiselivfagskole, Unni Myklevoll. 48 heltids- og deltidssøkere vil studere reiseliv i Lofoten. - Dette er en dobling fra i fjor, sier studierektor Unni Myklevoll.

17 søkere er fra Nord-Norge, seks av disse fra Lofoten. Resten er fra andre fylker fordelt på hele landet. Nytt av året er at du kan søke fagskolen om du har generell studiekompetanse.

-Nå er vi i gang med opptaksprosessen, sier studierektor Unni Myklevoll, som har vært spent på hvor stor interessen skulle være.

25 studieplasser

Lofoten reiselivfagskole tilbyr høyere yrkesrettede studier til reiselivs- og opplevelsesnæringene lokalt, regionalt og nasjonalt. Studiet har 25 studieplasser og er samlingsbasert, med praksis i reiselivsnæringen eller i egne utviklingsprosjekter mellom samlingene. Studiet kan tas på heltid over et år, eller på deltid over to år.

-Lofoten reiselivfagskole ønsker flere søkere fra Lofoten og Vesterålen. Eventuelle restplasser vil bli annonsert siste halvdel av mai. Da gjelder først til-mølla-prinsippet, forklarer Myklevoll.Klikk for stort bildeLofoten reiselivfagskole

Natur og opplevelse

Lofoten reiselivfagskole tiltrekker seg natur- og opplevelsesglade mennesker fra hele landet. –Dette er personer som har en jobb innen service og opplevelsesproduksjon, og som ønsker å heve kompetansen, søkere som ønsker seg en karriere innen opplevelsesbasert reiseliv, og søkere som vil bruke studieåret til å utvikle egne opplevelsesprodukter, underbygger Myklevoll.

Praktisk rettet

Bruk av Lofoten som klasserom gir utdanningen høye score på kvalitetsundersøkelser. En av styrkene til studiet er at studentene er aktivt ute hos bedrifter, og opplever hvordan reiselivsnæringen fungerer i praksis.

-Skolen samarbeider med Lofotens profesjonelle aktører og opplevelsesleverandører. Dette er med på å heve kvaliteten på undervisningen vi tilbyr, sier studierektor Myklevoll.

Reiselivsinnovasjon

Nordland fylkeskommune, har opplevelsesbasert reiseliv som et av tre satsingsområder i sin innovasjonsstrategi. Lofoten reiselivfagskole er ett av verktøyene i arbeidet med å få opp nye kvalitetsopplevelser i Nordland, og profesjonalisering av medarbeiderne i reiselivs- og opplevelsesnæringene.

-Inneværende studieår har skolen tre studenter som har bachelorutdanning før de begynte på skolen. De opplever at de fikk for lite praksis på høyskole og universitet, og ønsket seg en mer praksisrettet tilnærming til yrkesfeltet. Det får de hos oss avslutter Unni Myklevoll.

Fant du det du lette etter?