Én million kroner til viktig industrihistorie

Klikk for stort bilde- Det har stor betydning å løfte fram Nordlands viktige industrihistorie, påpeker en fornøyd fylkesråd Aase Refsnes. 

Fylkesrådet har bevilget én million kroner til Fjordsenteret ved Helgeland Museum.

- Dette gir mulighet til nyetableringen i Fjordsenteret i Mo i Rana, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes

Industrien fram i lyset

Det er industrihistorien som vektlegges når fylkesrådet i Nordland bevilger én million kroner for å flytte museumslokalene til Fjordsenteret.

- Vi har forventninger til at industrihistorien løftes særskilt ved Fjordsenteret. Dette vil løfte både lokal og regional industrihistorie. Men det er viktig også i nasjonal sammenheng, påpeker fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV).

Revitalisering

Helgeland museum søkte Nordland fylkeskommune om økt driftsstøtte. Fylkesrådet valgte å bevilge en engangssum til museet, og vil gå i en dialog om framtiden.

- De økte driftskostnadene har sammenheng med at Helgeland Museum jobber for å utarbeide et nytt museumskonsept og flytter i disse dager inn i nye lokaler i Fjordsenteret på Mo i Rana. Dette har ført til økt husleie. Fylkesrådet ønsker å hjelpe Helgeland museum i gang med denne revitaliseringen der industrihistorien skal vektlegges i nye lokaler, avslutter fylkesråd Refsnes.

Fant du det du lette etter?