Etablerer samordningsgruppe for arbeids- og næringslivet i Nordland

Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Tomas Norvoll Susanne Forsland  - Nordlandsamfunnet står nå midt oppe i en alvorlig situasjon. Viruskrisen påvirker arbeids- og næringslivet i hele fylket. Vi må samordne tiltakene i Nordland, det sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Gjennom helgen har han og regiondirektør i NHO Nordland, Daniel Bjarmann-Simonsen, hatt dialog for å utveksle informasjon om virussituasjonen. Fylkesrådslederen og NHO-sjefen har derfor tatt initiativ til å etablere en samordningsgruppe for arbeids- og næringslivet i fylket.

- Norge er forskjellig, derfor må vi ha regionale løsninger på den krisen vi opplever nå, sier Bjarmann-Simonsen. Han legger til at NHO Nordland får alarmerende tilbakemeldinger fra utallige bedrifter, fra ulike næringer og bransjer over hele fylket.

Klikk for stort bildeRegiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen NHO  Topplederne møtes

I samordningsgruppen sitter lederne for Innovasjon Norge, NAV, LO, fylkesmannen i tillegg til NHO Nordland og Nordland fylkeskommune

- Vi vil ha jevnlige møter i tiden fremover. Både for å overvåke utviklingen i arbeids- og næringslivet. Men også for å sette inn mest mulig treffsikre tiltak, sier Norvoll. 

Permitteringer et viktig tema

Som følge av utviklingen i økonomien er det mange som nå står i fare for å bli permittert. På onsdag kommer det oppdaterte tall rundt permitteringer i Nordland.

- Vi arbeider mye med permitteringer om dagen, sier direktør i NAV Nordland Cathrine Stavens. Det er viktig for oss å hjelpe alle som har behov for det. Mye av saksbehandlingen foretar vi digitalt, sier Stavnes.

Tiltakspakker og betalingsutsettelse

Innovasjon Norge Nordland har stor pågang fra bedrifter som opplever hvordan viruskrisen påvirker næringslivet i fylket.

- Akkurat nå arbeider vi med egne tiltakspakker for bedriftene. I tillegg til at vi gir en del bedrifter betalingsutsettelser på lån de har tatt opp hos oss i Innovasjon Norge Nordland, sier direktør Monica Ahyee. Hun legger til at de også vil bidra med rådgivning og eventuell finansiering til bedrifter som ønsker å snakke om omstillingsprosjekter.