Europeisk kulturhovedstad – what is it good for?

Det var temaet når Nordland Musikkfestuke inviterte til konferanse i samarbeid med Nord universitet og Stormen Bibliotek.

 

Klikk for stort bildeFylkesråd Aase Refsnes (SV) Thor-Wiggo Skille

- Nordland musikkfestuke presenterer igjen et fantastisk program, hvor det også er gitt plass til denne viktige debatten sier Aase Refsnes (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse.

Kultur for alle

Refsnes er opptatt av at det å bli europeisk kulturhovedstad skal involvere hele befolkningen.

-Blir vi europeisk kulturhovedstad vil det få positive konsekvenser på en rekke områder i lang tid fremover. Men før vi kommer dit er det viktig å tenke på veien mot målet. Vi må involvere og sikre oss at søknaden vår bærer stemmen til de som bor her. De som søknaden er på vegne av.

Kultur og natur

Hun trekker frem at Nordland Musikkfestuke er et ypperlig eksempel på det vi i Nordland er ekstra gode til.

-Vi i Nordland er utrolig flinke til å kombinere vår fantastiske natur, med mangfoldig kultur. Antall festivaler og konserter utendørs er skutt i været og bidrar til å gi en unik ramme og stemning rundt arrangementene. Og hvor mange er det som har sitt helt egne utendørsgalleri som man kan nyte helt gratis?

Spektakulært

En av de mest spektakulære konsertscenene under Nordland musikkfestuke er konserten som gjennomføres på 366 meter høye Keiservarden.

-Dette er på lik linje med eksempelvis Trænafestivalen er unike kulturopplevelser som vi bør dele med andre avslutter Refsnes og ønsker Musikkfestuka lykke til videre.

 

Fant du det du lette etter?