- Fantastisk nyhet!

Klikk for stort bildeIngelin Noresjø -Quartz Corps beslutning om å bygge en ny fabrikk på Drag er en strålende nyhet for Tysfjord og Nordland, sier en meget stolt og glad fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø (KrF).

-Denne nyheten er intet mindre enn strålende! Den nye fabrikken vil skape 18-20 nye kompetansearbeidsplasser på Drag, styrke det eksisterende fagmiljøet og sikre de arbeidsplassene som allerede finnes. Med dette vil Quartz Corp på Drag bli et av de mest avanserte bedriftene i verden inne utvinning og foredling av super-ren quarts, jubler Noresjø.

Teamwork

Quartz Corp stod i valget mellom en lokalitet i Tyskland og Drag i Tysfjord når den nye fabrikken skulle bygges.

- At de endte på Drag som fabrikksted er simpelthen strålende, og resultat av godt arbeid fra mange parter. Quartz Corp-miljøet på Drag, kommunen og Nordland fylkeskommune har aktivt jobbet sammen for å tilrettelegge for denne etableringen. Jeg er veldig stolt over den rollen fylkeskommunen har spilt i dette arbeidet, sier Noresjø som også gir honnør til SIVA og Innovasjon Norge for deres tilretteleggingsarbeid.

Nye markeder

Quartz Corp sin eksisterende bedrift på Drag utvinner superren kvarts, som brukes blant annet av solcelleindustrien, til optikk, rent glass, fiberoptikk og -elektronikk.. Den nye fabrikken vil rense kvartsen ytterligere, noe som åpner nye markeder for bedriften.

Konsernet regner med at den nye fabrikken vil være i produksjon i løpet av 2020. Det investeres om lag 170-200 millioner kroner på prosjektet i første fase.

Fant du det du lette etter?