Cookie Consent by TermsFeed Flere betalingsmuligheter på regionbussen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Flere betalingsmuligheter på regionbussen

Nærbilde av en buss parkert inntil fortauet. En annen buss lenger bak. - Klikk for stort bildeFra 10. mai kan du igjen betale med bankkort på mange av regionbussene.

På grunn av pandemien har det ikke vært anledning til å betale for bussturen om bord. Nå vil en del av de reisende få et alternativ til appen Billett Nordland.

- Vi anbefaler fortsatt kjøp via appen, men er glade for å kunne tilby andre betalingsmåter på flere av regionbussene i fylket. Nå kan de reisende betale med bankkort også, sier faggruppeleder Marthe Andersen for salg og markedsutvikling i Nordland fylkeskommune.

Betal foran, gå inn bak

Betaling med bankkort foregår i fordøra, der betalingsterminalen er flyttet ned i trappa. Man betaler fra utsiden, men går fortsatt inn bak. 

- Smittevernet blir fremdeles ivaretatt på en god måte. Det vil være god avstand mellom bussjåføren og de reisende, sier Andersen.

Fra 10. mai 2021 blir det mulig å betale med bankkort på følgende ruter:

Indre Helgeland

  • Linje 100  Nesna–Tonnes
  • Linje 200 Mosjøen
  • Linje 18-231 Mosjøen–Hattfjelldal  

Ofoten / Lofoten

  • Linje 100 Narvik–Kjøpsvik
  • Linje 100 Narvik–Ballangen
  • Linje 200 Narvik–Harstad

Bankkort som betalingsmåte er allerede gjort mulig på følgende ruter:

Salten

  • Linje 200 Bodø–Halsa og Glomfjord–Bodø

Søndre Helgeland

  • Linje 23-701 Brønnøysund–Grong
  • Linje 23-703 Brønnøysund–Mosjøen
  • Linje 23-704 Brønnøysund–Sandnessjøen

Endring på Lofotekspressen

Det vil også skje endringer i Lofoten, hvor de reisende på linje 300 Lofotekspressen fra Narvik til Å vil få flere betalingsmuligheter. På grunn av overgang til nytt billetteringssystem i bussene vil det i en periode kun være mulig å kjøpe enkeltbilletter med bankkort om bord på denne strekningen. Øvrige produkter vil de reisende kunne kjøpe i appen Billett Nordland, hvor de reisende også får samme 20 % rabatt som ved bruk av verdikort.

Bruk appen

For bussruter som ikke er nevnt ovenfor vil det fremdeles i en periode fremover være appen Billett Nordland som vil være billetteringsmåten på buss.

- Den gir godt smittevern og bidrar til at bussene kommer seg raskere videre til neste stopp, avslutter Marthe Andersen i Nordland fylkeskommune.