Frokost mot frafall

Klikk for stort bildeFra venstre Grete Bang (Ap), Marius Jøsevold (SV), Wilfred Nordlund (Sp) og Ingelin Noresjø (KrF). Trond-Erlend Willassen

Nå får alle elever på videregående skole i Nordland gratis frokost.

 

Ferskt brød, godt pålegg og frukt skal være med å forebygge frafall og fremme god helse ved de videregående skolene i Nordland. Det nye velsmakende tilbudet  er i første omgang en prøveordning ut 2015.


- Et sunt måltid mat er en god start på dagen, gir bedre konsentrasjon og vil bidra til bedre læring for ungdommene. Felles frokost er i tillegg relasjonsskapende og kan derfor gi effekt på frafall, sier fylkesråd for utdanning Grete Bang (Ap).


- Dette er et veldig konkret og målretta tiltak som vi håper kan gi elevene både mer trivsel, helse og gode forutsetninger for å lære, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF).


Fylkesrådet har fått helhjertet støtte i saken fra SV og Senterpartiet i fylkestinget.


Dette er ei god og viktig satsing som vil gjøre skolehverdagen bedre for elever i Nordland, sier fylkestingsrepresentant Marius Jøsevold  (SV) som får følge av Wilfred Nordlund i Senterpartiet.


- Elevene våre fortjener å få en slik god start på dagen. Ordningen vil motivere flere ungdommer til å prioritere frokost, et måltid mange dessverre dropper, sier han.


Prøveordningen har en prislapp på litt i overkant av tre millioner kroner. Pengene er bevilget av fylkestinget i juni 2015 til tiltaksmidler til forbygging av frafall.