Cookie Consent by TermsFeed Gir viktig støtte til filmen om «Sulis» - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Gir viktig støtte til filmen om «Sulis»

Reklamebilde for filmen Sulik - Klikk for stort bilde Filmen om gruvebyen Sulitjelma får 1 500 000 ekstra i støtte.

-Denne filmen vil være med på å sette nord-norsk historie på kartet ut over landsdelen. I tillegg vil den gi et stort antallBilde av fylkesrådleder Tomas Norvoll - Klikk for stort bildeTomas Norvoll   filmarbeidere fra landsdelen arbeidsoppdrag. Noe som er ekstra viktig for kulturbransjen som har vært rammet av nedstengning og restriksjoner i forbindelse med Covid 19 sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Han peker på at filmen også vil gi synergier for næringslivet i Salten.

-Tidligere store filmproduksjoner viser at denne type innspillingen skaper interesse langt ut over regionen.

Endrer tilskuddsordning

Tom Vidar Karlsen, administrerende direktør i Storyline NOR AS er svært fornøyd med den ekstra økonomiske støtten.

-Dette er veldig viktige midler i veien frem til fullfinansiering. Fra neste år endres støtteordningen for filmproduksjon, og da vil det bli langt vanskeligere for å oss å få støtte.

At det fra over nyttår blir vanskeligere for små filmselskaper å få støtte stiller fylkesrådslederen seg sterkt kritisk til.Tom Vidar Karlsen fra Arbeiderpartiet - Klikk for stort bildeTom Vidar Karlsen 

-Dette er en endring i feil retning. Mange viktige historier og gode filmen vil gå tapt om det kun er store produksjonsselskaper fra Oslogryta som skal få støtte.

Om filmen

Filmen Sulis er historien om kampen mot undertrykkelsen i gruvebyen Sulitjelma på begynnelsen av 1900-tallet. Filmen tar for seg faktiske hendelser ved det som var Norges nest største arbeidsplass. Gruveselskapet hadde all makt og arbeiderne slet under umenneskelige forhold i de farlige og mørke gruvene.104 mennesker mistet livet gjennom 104 år med gruvedrift. Filmen produseres av Storyline NOR AS. Manus og regi blir ivaretatt av henholdsvis Christopher Grøndal og Nils Gaup.

Totalbudsjettet for Sulis er på NOK 46.600.000 og filmproduksjonen vil bli den største utført av et nordnorsk produksjonsselskap hittil.