Gratis buss for russ for tiende år på rad

Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde - Vi å ønsker å gjøre russetiden tryggere, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) og fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

For tiende år på rad tilbyr fylkeskommunen gratis buss for russ fra og med 30. april til og med 18. mai. Eneste krav er at man har på seg russeklær.

 Tryggere russetid

- Det å tilby russen gratis buss handler om trafikksikkerhet. Vi ønsker at russen får en trygg og trafikksikker russetid, og at de velger å bruke bussen når de trenger transport, forteller Eggesvik.

-    Vi tror også at gratis buss kan være et inkluderende tiltak i russegruppa. Det gjør at alle har samme muligheter til å komme seg til og fra russsearrangementer , uavhengig av om man har foreldre eller andre som kan kjøre, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen som ønsker russen i hele Nordland ei flott feiring av 12 års skolegang.
- Ta godt vare på dere selv og hverandre.

Fremtidig bussbrukere

Det er tiende året på rad at russen får reise gratis med buss, og ikke overraskende får fylkeskommunen gode tilbakemeldinger på tilbudet.

- Russen er fremtidige bussbrukere. Vi håper at de opplever busstilbudet så bra at de fortsetter å ta bussen, sier Eggesvik.

Praktisk 

For å komme gratis med bussen trenger russen bare å tenke på en ting.
 
- Kle på deg på deg russedressen, og du reiser gratis, avslutter samferdselsråden.

Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen Thor-Wiggo Skille Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik i sentrum av Bodø Berit Stensland

Fant du det du lette etter?