Her signerer han avtale til 50 mill.

Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) signerer avtale verd 50 millioner kronerMed denne avtalen vil fylkesrådsleder Tomas Norvoll gjøre Bodø til en nasjonal testlab for nye, miljøvennlige samferdselsløsninger. Telenor og Avinor er teknologi-tunge prosjektpartnere.

Da Samferdselsdepartementet tidligere i år lyste ut konkurransen «Smartere Transport i Norge», så Tomas Norvoll sammen med Bodø, muligheter til å sette fylkeshovedstaden i førersetet. Nå har han signert avtalen som gir 50 millioner kroner som skal sikre innovasjon og nyvinninger.

-Nå går startskuddet for samarbeidsprosjektet der Nordland fylkeskommune, Telenor, Avinor og Bodø kommune skal gjøre samferdselen i Bodø smartere, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap). 

Under planlegging

I juli møttes toppsjefene i Telenor, Avinor, Bodø kommune og Nordland fylkeskommune i Bodø for å gå gjennom Smartere transport Bodø- prosjektet. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll mener det har stor betydning for utviklingen av Nordland at Bodø får være pilot i det prestisjetunge prosjektet.

-Telenor og Avinor går inn med full styrke i prosjektet. For begge aktørene gir prosjektet mulighet for å teste det aller siste av nye, teknologiske løsninger. Bodø er et perfekt utgangspunkt for dette, med klima og størrelse som er krevende, underbygger Norvoll.

Nye Bodø i støpeskjeen

-Bodø er i kraftig utvikling. Denne avtalen er et viktig steg på veien for nye Bodø, avslutter en veldig fornøyd fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

 

Smartere Transport Bodø

Med 50 millioner kroner i prosjektpotten skal en rekke transportløsninger med ny teknologi testes ut.

  • Sammenkobling av mange ulike transportformer- bysykkel, delingsbiler og tradisjonell kollektivtilbud
  • Automatisk bagasjehåndtering i sentrum for flypassasjerer
  • Førerløse busser
  • Tilby åpne datakilder som skal legge et grunnlag for lokal og regional innovasjon
  • Individuelle miljøregnskap som skal stimulere til grønnere transport