Cookie Consent by TermsFeed I sommer ligger alt til rette for å gå Nordlandsruta - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

I sommer ligger alt til rette for å gå Nordlandsruta

Ferieopplevelser ligger ofte nærmere enn du tror. Langs grensa mot Sverige i Nordland ligger en godt merka og tilrettelagt vandringsrute til gratis benyttelse. Du kan gå en eller flere av de 43 etappene.

- nå har den 650 km lange vandringsruta fått sin egen logo

 

Logoen viser et stilisert fjellandskap med inntegnet rute - Klikk for stort bilde

 

Ferieopplevelser ligger ofte nærmere enn du tror. Langs grensa mot Sverige i Nordland ligger en godt merka og tilrettelagt vandringsrute til gratis benyttelse. Du kan gå en eller flere av de 43 etappene. Mellom hver etappe er det hytter du kan overnatte i. Dette er Nordlandsruta. Her får du opplevelser for livet.

Etablert i 1988/89

Ruta ble etablert for snart 30 år siden, men har lenge vært en hemmelighet for mange. Nå arbeider nærmere 30 involverte aktører sammen for å gjøre ruta mer kjent, gjøre den bedre og ikke minst lettere for vandrere å bruke. Ruta ligger også an til å bli en pilot i det nasjonale arbeidet med «Grønn tur». Arbeidet er organisert som et prosjekt med Salten friluftsråd som prosjekteier/ledelse og med en bredt sammensatt styringsgruppe. Denne har nå vedtatt hvordan logoen for Nordlandsruta skal se ut. Vi håper dette skal bli et merke som leder stadig flere til store natur og kulturopplevelser. Logoen er utarbeidet av designer Hilde Sletten bosatt på Hemnesberget.

 

Revitalisering av ruta 2020-2024

Revitalisering av Nordlandsruta gjennomføres i perioden 2020 – 2024. Etter den tid er partene enige om av Polarsirkelen turlag skal ivareta driften av Nordlandsruta. I prosjektperioden er et viktig tiltak å sikre den økonomiske driften av Nordlandsruta for fremtiden. Med en ny logo på plass har vi startet arbeidet med å utvikle og selge relevante produkt der overskuddet av salget settes på fond for fremtidig bruk. Om kort tid vil du kunne få kjøpt logoen som tøymerke og før sommeren vil Turbok Nordlandsruta være i salg.

 

Kontaktinformasjon

Bjørn Godal

Prosjektleder nord

Salten friluftsråd

Telefon: 95068985

Knut Berntsen

Prosjektleder sør

Salten friluftsråd

Telefon: 91778767

Kristian Hovd

Daglig leder

Polarsirkelen turlag

Telefon: 95969310

 

Prosjekt Nordlandsruta arbeider med utallige tiltak og delprosjekt. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Steigen/Mo i Rana/Nesna 03.03.2021