Intensjonsavtale med 15 bedrifter

To menn i verneutstyr signerer en avtale.  - Klikk for stort bildePå kort tid har hele 15 bedrifter i Nordland skrevet på en intensjonsavtale om å bli læreplassgarantister. - På kort tid har hele 15 bedrifter i fylket undertegnet en intensjonsavtale med fylkeskommunen om å stille som læreplassgarantist. Jeg merker en stor entusiasme i bedriftene, alle vi har spurt har ønsket å bidra, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Nordland fylkeskommune har som første fylke vedtatt en læreplassgaranti for sine elever. Nå responderer næringslivet med konkrete avtaler.

- 200 elever fra kullet som gikk ut av vg2 i vår har ikke fått lærlingplass. Sånn kan vi simpelthen ikke ha det i framtiden. Nordland trenger sårt fagarbeidere, og vi må sørge for at elevene våre får fullført den utdanningene de har begynt på. Derfor har vi innført læreplass-garanti som skal fases inn over en periode på 2-3 år, sier fylkesrådslederen.

Stor entusiasme

Fylkesrådet kaster ikke bort tiden i arbeidet med å innfri garantien. På få uker er 15 intensjonsavtaler om læreplassgaranti undertegnet med bedrifter i Nordland.

- Jeg er veldig glad for den responsen vi har fått fra næringslivet så langt. Vi merker en stor entusiasme i bedriftene, alle vi har spurt har villet bidra.

- Det er veldig motiverende at bedriftene stiller opp. Nå skal fylkespolitikere og utdanningsetaten sammen med næringslivet, jobbe videre for at alle får fullført den utdanningen de har begynt på. Dette får vi til! avslutter Norvoll.

Bedriftene som har inngått avtale er:
Widerøe
Aker Solutions, Sandnessjøen
Alcoa, Mosjøen
Bilfinger, Mosjøen
Salten Entreprenør og Eiendom AS
Saltenbygg AS
Freyr AS
Norgesvinduet
Arbor
Narvik kommune
Hølmøy Maritime
Mowi, Herøy
Nord-Salten Auto
Vornes kystfiske AS
Letsea