Internasjonal kunstutstilling med fokus på japansk grafikk


Klikk for stort bilde

Seks kunstnere er sammen om utstillingen "20 Coastal Stations" som åpner i Bodø Kunstforening 6. mai.

Utstillingen er dedikert den japanske tresnitt-teknikken mokuhanga som i dag står i fare for å dø ut. Kunstnerne møttes på kurs i Japan hvor de fikk opplæring i teknikken.Klikk for stort bilde

I etterkant inviterte de norske kunstnerne Elisabeth Alsos Strand og Karen Helga Maurstig fire kunstnere fra de nordiske land og Japan til å delta på et samarbeid i Norge. Oppholdet i Norge og Nordland ble realisert gjennom AiR (Artist in Residence) med støtte fra Nordland fylkeskommune. Kunstnerne bodde og arbeidet blant annet på Nordland Kultursenter i Bodø sommeren 2015. 

-Jeg er veldig glad for at vi får mulighet til se denne spennende utstillingen. Og ikke minst gleder jeg meg over at vi har kunne bidra til at den ble en realitet.  AiR (Artist in Residence) er en viktig ordning som bidrar både til at kunstnere innenfor et bredt spekter får mulighet til et opphold i fylket vårt og til å sette  Nordland på kartet sier fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF).

Utstillingen tar utgangspunkt i reisen på havet, og finner en ny mening i begrepet ”den flytende verden”, som opprinnelig var benevnelsen på tresnittene fra Japan.

-At kunstnerne har brukt historier og strandfunn de har samlet i Nordland og langs den norske kyst i sine kunstverk gjør utstillingen spesiell. Her er det  inspirasjon å hente akkurat som vår egen Edvard Munch fant inspirasjon i de japanske tresnittene sier Noresjø.

 

Kunstnerne:

Annu Vertanen (Finland)

Bess Frimodig (Sverige/ London,)

Elisabet Alsos Strand (Trondheim)

Katsutoshi Yuasa (Tokyo)

Karen Helga Maurstig (Jølster)

Åsa Andersson (Stockholm)

Fant du det du lette etter?