Jubler for 1100 garanterte læreplasser!

Klikk for stort bildeFull jubel for Læreplasser: Fylkesråd Hild-Marit Olsen og leder ved lærlingtjenesten Veronica Jakobsen, sammen med lærlinger, ledere og veiledere på ulike avdelinger. Trond-Erlend Willassen  Læreplassgarantien i Nordland har nådd en milepæl: Nå er 1100 læreplasser i boks, garantert av til sammen 350 virksomheter i Nordland. Den foreløpig siste læreplassgarantisten er Nordlandssykehuset HF, som garanterer for 14,5 læreplasser.

- Vi jubler over å ha fått over 1000 læreplasser i boks og det faktum at så mange bedrifter stiller som Læreplassgarantister. Disse bedriftene er uhyre viktig for at vi skal lykkes med å gi ungdommene våre den yrkesutdanningen de ønsker. Jeg er også veldig glad for å ha med Nordlandssykehuset med på laget av læreplassgarantister, de har alltid vært en viktig og bunnsolid læreplassbedrift i Nordland, sier en begeistret fylkesråd for utdanning i Nordland, Hild-Marit Olsen (Ap).

- Læreplassgarantien er en viktig oppfølging av Nordlandsmodellen, og bidrar til at vi treffer arbeidslivets behov, legger hun til.

Sammen med prosjektleder Frode Vikhals Fagermo besøkte hun i dag Nordlandssykehuset i Bodø og konstituert leder for lærlingetjenesten Veronica Jacobsen, og overrakte blant annet en metallplakett som synlig bevis for at sykehuset er blitt Læreplassgarantist.

- Et samfunnsansvar

Klikk for stort bildeFylkesråd Hild-Marit Olsen overrekker en plakett til leder ved lærlingtjenesten Veronica Jokobsen, som et synlig bevis på at Nordlandssykehuset HF er blitt en Læreplassgarantist.   - Vi garanterer for 14,5 læreplasser, og vi planlegger å få utvide dette. Til sammen har vi 46 lærekontrakter pågående her på sykehuset, disse er fordelt på fagene institusjonskokk, helsearbeiderfag, ambulansefag, logistikk og portørfaget, sier Veronica Jacobsen.

- Det er selvsagt for oss på Nordlandssykehuset å ha læringer og å være Læreplassgarantist. Det er et samfunnsansvar å bidra til å utdanne helsearbeidere og andre fagarbeidere som har sin jobb på sykehuset. Dette ansvaret er vi oss bevisst, og vi jobber hardt for å gi ei best mulig læretid for de som er her hos oss. Sist men ikke minst, gir det oss en unik mulighet til å få tilgang til god og kvalifisert arbeidskraft, som er spisset til å utføre våre oppgaver i framtiden, sier Veronica Jakobsen.

Webinar

Arbeidet med å skaffe flere Læreplassgarantister fortsetter ufortrødent videre, selv om prosjektet har nådd sin første milepæl med 1100 garanterte plasser. I neste uke arrangeres et webinar om ordningen og om hvorfor nettopp DIN bedrift bør bli nettopp det.

Klikk for stort bildeSebastian Helland Olsen skryter av den fine og lærerike tida han har på Nordlandssykehuset som læriling i helsearbeiderfaget. Har i samtale med Julie Mari Fure Veronica Jocobsen fra Lærlingetjenesten på sykehuset.    - Jeg håper riktig mange bedrifter, opplæringskontor og andre interesserte vil delta på webinaret. Det vil gi nyttig informasjon og input til alle som kunne tenke seg å ha en lærling i bedriften sin, sier Hild-Marit Olsen.

Klikk for stort bildeProsjektleder for Læreplassgarantist -ordningen Frode Vikhals Fagermo arrangerer webinar for alle interesserte torsdag 3. desember.   - I en tid med usikkerhet rundt både arbeidsplasser og fremtidige læreplasser er det viktig at vi forsøker å skape noe forutsigbarhet. Derfor er det så bra at nå 350 ulike virksomheter innenfor de aller fleste lærefagene som finnes har meldt seg. Men vi trenger stadig flere for det er ungdommene som skal bygge fylket videre, sier prosjektleder Frode Vikhals Fagermo, som samtidig oppfordrer alle som har interesse for læreplassgarantien til å ta kontakt.

Webinaret streames på Facebook torsdag 3. desember og starter klokken 14 (varighet om lag en halv time). Lenke til webinaret: https://fb.me/e/3eamxw45e

Klikk for stort bildeBirk Gjelsvik Burchardt skal bli institusjonskokk og trives som lærling på kjøkkenet på Nordlandssykehuset i Bodø. Her sammen med gode veiledere og kolleger: Anette Bye Berg, Anne Lise Evensen, Lill-Anita Sagnes og leder Roger Olsen.