- Kunst skal skape samfunnsdebatt

Klikk for stort bildeAase Refsnes åpner symposium under Bodø BiennaleTrenger vi kunstnerisk kompetanse i byutvikling? Det er et av spørsmålene som ble diskutert når Bodø Biennale og Nordland fylkeskommune inviterte til et to dagers symposium med temaet Kunst + samfunnsansvar.

- Dette er en del av en satsning for å skape flere møteplasser hvor kultur møtes, både profesjonelle og amatører. Gjennom åpne samtaler får vi åpnet for ny kunnskap, nye arenaer og nye kontakter sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV).

Hun mener diskusjonen om kunstnernes samfunnsansvar og rolle i by- og samfunnsutvikling er svært viktig.

- Jeg er veldig glad for å si at kunst i aller høyeste grad er et samfunnsansvar. Men innenfor kunsten er samfunnsansvar et begrep som er fritt til å tolke. Fritt for tvang! Min klare holdning til kunst og kunstnere, er at de spiller en svært viktig rolle i samfunnsutviklingen. I dag kaller vi mye for innovasjon, nyskaping. Strengt tatt har det vel alltid vært kunsten, litteraturen, filosofien som har båret frem verden. Bak det hele ligger kraften til å skape, fortelle, endre, avslutter fylkesråd Aase Refsnes.