Cookie Consent by TermsFeed Må utsette tunnelåpningen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Må utsette tunnelåpningen

Tom tunnel, to kjørefelt. Rødt skap som viser brannslukker og SOS-skilt.  - Klikk for stort bilde Thor-Ole Stensøy, Statens vegvesen Åpning av Liatindtunnelen blir utsatt. Det er ikke satt ny dato.

Nordland fylkeskommune meldte i forrige uke at torsdag 3. februar var blinket ut som åpningsdato for den nye tunnelen på fylkesveg 17. Det var samtidig satt et forbehold om at Vegdirektoratet gir tillatelse til bruk.

- Sikkerhetsgodkjenningen og oversendelsen til Vegdirektoratet ble forsinket blant annet på grunn av dataangrepet mot fylkeskommunen. Vi håpet likevel å rekke åpning 3. februar, men etter å ha sjekket status hos Vegdirektoratet, ser vi nå at dette dessverre blir for tidlig, sier seksjonsleder Christian H. Forsmo i Nordland fylkeskommune.

Venter med ny dato

Det er foreløpig ikke satt noe nytt tidspunkt for når Liatindtunnelen skal åpnes.

- Vi er lei oss for at vi må utsette åpningen og markeringen vi ønsket oss i neste uke. Nå vil vi vente med å sette ny dato, selv om det kan bety kortere varsel for alle som gleder seg til den nye tunnelen. Vi håper at vi snart kan komme tilbake med gode nyheter, avslutter Forsmo.

Før jul ble det kontrollert at alt utstyret i tunnelen fungerer stabilt og slik det skal. Tidligere i uka oppsto det en skade på et nødstrømsbatteri inne i et teknisk bygg. Dette skal bli utbedret i løpet av neste uke.