Cookie Consent by TermsFeed MS Sigrid Sigurdsdotter er på tur hjem - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

MS Sigrid Sigurdsdotter er på tur hjem

MS Sigrid Sigurdsdotter - Klikk for stort bildeMS Sigrid Sigurdsdotter Bjørn Hopen Wiik Den nye hurtigbåten MS Sigrid Sigurdsdotter er på tur hjem. Søsterskipet til MS Liv Grannes kommer til Helgeland i kveld.

MS Sigrid Sigurdsdotter er formelt overlevert til Nordland fylkeskommune fra Brødrene Aa, og vil komme til Brønnøysund i løpet av kvelden. Torghatten Trafikkselskap skal drifte hurtigbåten i sambandene Sandnessjøen-Herøy-Gardsøya/Vega-Brønnøysund-Rørøy og Brønnøysund-Sandnessjøen, sammenBent-Joacim Bentzen - Klikk for stort bildeBent-Joacim Bentzen, fylkesråd for transport og infrastruktur Nordland fylkeskommune   med MS Liv Grannes.
- Sigrid Sigurdsdotter er helt lik MS Liv grannes, som har vært i drift et par måneder. Veldig gode båter for disse sambandene, men jeg er klar over kaiutfordringene noen steder. Det er startet en prosess for å få utbedret kaien på Langøya, slik at båtene kan legge til også der, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Noen uker testing

MS Sigrid Sigurdsdotter er bygget ved Brødrene Aa i Hyen. Siden båten er helt lik Liv Grannes, kan hurtigbåten settes inn i de to rutene mellom Sandnessjøen og Brønnøysund uten store tester.
-Litt prøvekjøring må likevel gjennomføres, og flere av mannskapene våre må sjekkes ut på fartøyet i dette farvannet. Dette setter vi i gang med i august, etter ferieavvikling. I månedsskiftet august/september vil det være to helt nye båter som går i disse rutene forklarer administrerende direktør i Torghatten trafikkselskap, Stein Andre Herigstad-Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MS Sigrid Sigurdsdotter - Klikk for stort bildeMS Sigrid Sigurdsdotter Bjørn Hopen Wiik

Svært fornøyd

Daglig leder Tor Øyvind Aa hos verftet Brødrene Aa, er svært fornøyd med MS Sigrid Sigurdsdotter, som er testkjørt og klar for oppdrag på Helgelandskysten.
-Dette er den femte hurtigbåten vi har bygget for Nordland fylkeskommune. Tilbakemeldingene fra både mannskap og passasjerer, er at de er svært fornøyd, sier Aa.

Økt kapasitet

MS Sigrid Sigurdsdotter er 30 meter lang, har en servicefart på 26 knop og tar 95 passasjerer. Båten er utstyrt med fremdriftsmotorer fra MAN og har SCR eksosrenseanlegg.
-Båten er bygget med lasterom med plass til 6 paller, og er selvsagt universelt utformet. Vi er stolt av å ha løftet standarden på mange av båtene som går på Helgelandskysten, sier Tor Øyvind Aa

Et løft for Helgeland

Fylkesråd Bentzen er glad for at alle hurtigbåtene i de største sambandene langs Helgelandskysten nå er fornyet og vil gi økt reisekvalitet for de reisende.
-Jeg gleder meg virkelig på vegne av folkene som bor langs Helgelandskysten. Jeg håper det nye hurtigbåttilbudet som gjør det mulig å reise mellom Brønnøysund og Sandnessjøen blir mye benyttet, avslutter fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

MS Sigrid Sigurdsdotter - Klikk for stort bildeMS Sigrid Sigurdsdotter Bjørn Hopen Wiik