Cookie Consent by TermsFeed Nå får skolene internett tilbake (4.1.2022) - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nå får skolene internett tilbake (4.1.2022)

Bilde av fylkesrådleder Tomas Norvoll - Klikk for stort bildeTomas Norvoll Susanne Forsland   Fylkesrådsleder Tomas Norvoll har gode nyheter til elever og lærere i Nordland: - Allerede i løpet av morgendagen (onsdag) får de videregående skolene igjen tilgang til trådløsnett og Feide-tilgang etter datainnbruddet. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

- Dette vil forhåpentlig normalisere skolehverdagen etter datainnbruddet vi opplevde like før jul. Nå vil elever og lærere også få tilgang til både It’s learning, iSkole og Teams, og det er vi veldig glade for. Å få skolene opp å gå fortest mulig har hatt førsteprioritet hos oss etter at flere fag- og administrative systemer måtte stenges etter innbruddet. IT-seksjonen i fylkeskommunen skal ha all honnør for at de nå kommer opp med en midlertidig og sikker løsning for skolen på så kort tid. Dermed ser det ut til at det bare var første skoledag tirsdag som ble helt analog og uten elektroniske læremidler, om det ikke skulle dukke opp noen uforutsette hendelser, sier Norvoll. 

Beslutning 18. januar 

Det jobbes ellers videre med full styrke for å få resten av de fagadministrative systemene i fylkeskommunen opp å gå igjen. 

- Det er et tidkrevende analyse- og kontrollarbeid for å forsikre oss om at det er trygt å ta IKT-strukturen vår i bruk igjen. Tidligst 18. januar vil vi ta en beslutning om når de ulike systemene kan gjenåpnes. Fylkeskommunen trenger denne tiden for å få full oversikt over hendelsen og eventuelle skader, og få ryddet opp, sier fylkesrådslederen.