Næringsprisen for kvinner 2014 til SALT

Vinneren av næringsprisen er to uredde og profesjonelle gründere i Lofoten.

Klikk for stort bilde- Kriss Rokkan Iversen og Kjersti Eline Tønnessen Busch i SALT er et strålende eksempel på kvinner som har satset på sitt lokalsamfunn og oppnådd veldig gode resultater, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).
 

Felles drøm

Årets næringsprisvinnere stiftet i 2010 det uavhengig forsknings-, formidlings- og rådgivningsfirmaet SALT. Begge har doktorgrader fra Universitetet i Tromsø. De hadde en felles drøm og ambisjon om å bruke sin høye formalkompetanse utenfor universitetsveggene. De startet samarbeidet i 2006 og bedriften har i dag seks ansatte.

- Tusen, tusen takk. Det å få denne prisen er en stor anerkjennelse av det arbeidet vi gjør, sa vinnerne under prisutdelingen.


Ny kunnskap om havet

SALT ønsker å fremskaffe ny kunnskap om havet og bidra til å øke interessen for det marine miljø i samfunnet. De jobber også for å gjøre forskningsbasert kunnskap tilgjengelig for alle, samtidig som de ønsker å knytte opplevelser til denne formidlingen. De har allerede fått gode tilbakemeldinger på sitt arbeid så langt.
 
- De tilfører lokalsamfunnet, regionen og landsdelen verdifull kompetanse, sier fylkesrådslederen. 
 

Nasjonal anerkjennelse

Rokkan Iversen og Tønnesen Busch fikk allerede i 2011 Nordland fylkeskommune sin Nykomlingspris for sin bedriftsetablering. I 2014 fikk de også nasjonal anerkjennelse da de ble kåret til årets kvinnelige gründere av Innovasjon Norge.

Næringsprisen består av et kunstverk lagd av regionale kunstnere og kr 30 000,- i prispenger. Kunstverkene er i år lagd ved glassblåsing av Henningsvær glass AS.

Se video av prisutdelingen