"Nettrakett" fikk pris

Klikk for stort bildeLine Suhr Johansen fikk prisen av fylkesordfører Sonja Alice Steen og fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen Trond-Erlend Willassen

Line Suhr Johansen med bedriften «Nettrakett» vant fylkeskommunens Nykomlingspris for 2017.

- Dette var veldig hyggelig, jeg setter veldig stor pris på denne oppmerksomheten. Det er artig at både Nettrakett og vinneren av næringsprisen er bedrifter som er nettbasert, sa Line Suhr Johansen etter at hun mottok prisen under fylkestinget i Narvik i dag.

Fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen holdt tale med begrunnelsen for at nettopp Line Suhr Johansen og Nettrakett fikk prisen:

"Årets vinner av nykomlingsprisen er 31 år og kommer opprinnelig fra Alta. Hun har en bachelorgrad i multimedieteknologi- og design fra Universitetet i Agder. Fram til 2013 jobbet hun i hovedstaden. Hun flyttet til Bø sommeren 2013, sammen med sin samboer, som er fra Bø.

På daværende tidspunkt drev prisvinneren egen nettbutikk ogfikk flere henvendelser fra bedrifter som lurte på hvordan de også kunne være synlige på nett. Da kom ideen om å etablere et selskap med formål å arbeide med digital markedsføring.

Årets nykomlingsprisvinner etablerte da en IT-bedrift i kystkommunen Bø i Vesterålen, som er en tradisjonell fiskeri- og landbrukskommune. Bedriften jobber nå med utvikling av nettsider, nettbutikker, chatbots, grafisk design, logo og markedsføring på nett. Bedriften tilbyr også tjenester innen foto, video og animasjon. Selskapet omtaler seg nå som et helhetlig digitalt byrå.

Driftsinntektene vokste fra 49 000 kr i 2014 til 3,6 millioner kr i 2017. Denne veksten hadde ikke vært mulig uten svært fornøyde kunder som anbefaler selskapet videre. Nå i begynnelsen av 2018 jobber det hele ti personer i bedriften på full tid. Bedriften har på kort tid blitt relativt stor og viktig i den lille kommunen, målt i antall ansatte. Bransjen bedriften opererer i har også vært et friskt pust lokalt.

Kunnskapsutvikling står ekstremt høyt på agendaen i bedriften. Hele 39 nye kurs og sertifiseringer i løpet av 2017 er status for bedriftens ansatte.

Årets vinner har også vist et veldig stort samfunnsengasjement og -ansvar, på tross av ekstremt krevende hverdager i en oppstartsbedrift. Bedriften har tatt i mot trainees, praktikanter fra NAV og elever fra videregående skole. I tillegg er  bedriften nå godkjent som lærebedrift i IKT-servicefaget og mediegrafikerfaget.

Bedriften er en av svært få Google Partnere i Nord-Norge. Det vil si at de er sertifisert av Google for å hjelpe bedrifter med Google AdWords og analyse ved hjelp av Google Analytics.

Årets vinner er en spenstig ung dame som har turt å satse på en IT-bedrift på et lite sted som Bø i Vesterålen. Etableringen har bidratt til å skape nytt liv og ikke minst flere viktige arbeidsplasser på det lille stedet ute i havgapet. 

Prisvinneren er også et godt forbilde for andre, ikke minst unge kvinner, og har med sitt engasjement i forskjellige prosjekter vist at man kan få til mye, uansett hvor i vårt landstrakte land man bor.»

Dette er det 14. året næringsprisen for kvinner i Nordland deles ut. De tidligere vinnerne viser hvilken spennvidde og hvilket mangfold som finnes blant kvinnelige etablerere i Nordland.

Gjennom næringsprisen for kvinner vil Nordland fylkeskommune framheve kvinnelige etablerere og oppmuntre til entreprenørskap blant kvinner. Målet er at flere kvinner etablerer bedrifter og skaper arbeidsplasser i Nordland. Gjennom utmerkelsen vil Nordland fylkeskommune sette fokus på dyktige kvinner som realiserer drømmer, inspirerer og motiverer andre.

Næringsprisen er delt i to; næringsprisen og nykomlingsprisen.

Nykomlingsprisen skal gå til kvinner under 35 år, som har etablert bedrift i eget lokalsamfunn i løpet av de siste tre årene.

Prisene består av et kunstverk laget av regionale kunstnere og kr 30 000,- i prispenger. Årets kunstverk er et foto av Anne Gundersen fra Utskarpen.