Nordland kulturpris til Jan Gunnar Hoff

Klikk for stort bildeJan Gunnar Hoff og Kirsti Saxi Thor-Wiggo Skille   

I tradisjonens tro ble Nordland fylkeskommunes kulturpris delt ut på årets siste fylkesting. Prisen som har blitt delt ut helt siden 1974 gikk denne gang til en av Norges fremste jazzmusikere.

-Gjennom musikken som Jan Gunnar Hoff formidler og komponerer har han brakt Nordland ut til et bredt publikum langt ut over våre grenser. Men han har også tatt verden med hjem til Nordland sier fylkesråd Kirsti Saxi (SV).

Store musikkopplevelser

Hoff startet i 2005 The Groove Valley Jazzcamp i Beiarn. Hit har han tatt med seg musikere fra sitt store nettverk og skapt musikkopplevelser både inne og ute i den storslåtte Beiarn-naturen. I tillegg til å gi jazzinteresserte amatørmusikere muligheten til kurs med verdensmusikere.

Hoff står også bak Bodø Jazz open festivalen som ble startet i 2011.

-Musikken som formidles på festivalen har svært høy kvalitet og er en blanding mellom musikere fra regionen og musikere fra resten av verden. Musikksjangre og aktører krysser hverandre noe som gjør festivalen unik sier Saxi. 

Et godt eksempel

Fylkesråden trekker frem at festivalen er et strålende eksempel på hva Bodø2024 handler om.

-Europeisk kulturhovedstad handler om store og små opplevelser. Det handler om å bringe mennesker sammen og skape nye nettverk mellom oss. Bodø Jazz open skjer lokalt her i Nordland, men har Europa og resten av verden med seg i møtet mellom menneskene og musikken.

I år kom det inn rekordmange forslag til kulturpriskandidater. Årets tildeling er likevel gjort av en enstemmig kulturpris komité.

Om kulturprisen

I statuttene for prisen heter det blant annet: «Kulturprisen kan utdeles til utøvende kunstnere av enhver art og ellers andre som ved kunstnerisk eller kulturell virksomhet har nedlagt fortjenstfullt arbeid til fremme av kulturlivet og som fortrinnsvis er bosatt i Nordland eller som har særlig tilknytning til fylket gjennom sin kunstneriske eller kulturelle virksomhet, eller på annen måte.»

Nordland fylkeskommunes kulturpris består av et unikt diplom laget av billedkunstner Tor Kvarv og 50.000,-