Nordland på krafttoppen

Nordland fortsetter å være et av Norges største kraftfylker, og ligger i toppsjiktet både på produksjon og investeringer i kraftnæringen. Klikk for stort bildeSmåvatnanI 2017 var Nordland nest størst i begge kategoriene.

-Nordland er en nasjonal viktig leverandør av grønn kraft sier Ingelin Noresjø (KrF), fylkesråd for næring.

Og fortsetter

-Jeg forventer at regjeringens politikk sikrer at skattleggingen av kraftinntektene også for fremtiden kommer Klikk for stort bildeFylkesråd Ingelin Noresjø (KrF)kommunene og fylkeskommunene til gode. I tillegg er det viktig å senke grunnrentesatsen slik at det legges til rette for nødvendige reinvesteringer og en lønnsom og bærekraftig utvikling av norsk fornybarnæring. Jeg forventer en energipolitikk som gir grunnlag for å få i stand gode og forutsigbare energiavtaler mellom kraftprodusentene og industrien. Vi har også behov for en kraft- og fiberinfrastruktur som gir mulighet til å ta krafta i bruk der den produseres til industriell utvikling og elektrifisering. Det vil både skape arbeidsplasser og reduksjon i klimagassutslipp.

Tidenes største produksjon

I 2017 ble det produsert 149,4 TWh i Norge. Med en økning på 0,3 prosent fra 2016 ble det satt rekord med tidenes høyeste produksjonsnivå. I Nordland produserte vi 17,917 TWh, og ble kun slått av Hordaland som produserte 19,716. Over 99% av produksjonen i Nordland er vannkraft.

Doblet vindkraftinvesteringer

Investeringene i vindkraftverk fortsetter å vokse. I 2017 ble det investert hele 4,1 milliarder kroner. Noe som er nesten dobbelt så mye sammenlignet med 2016.

Investeringene var størst i Rogaland og Nordland.

Fant du det du lette etter?