OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Ny assisterende fylkesdirektør for utdanning

Klikk for stort bildeGeir Hareide HansenGeir Hareide Hansen fra Bodø har takket ja til jobben som assisterende fylkesdirektør for utdanning og tar dermed over for Inge Holm som går over sin ordinære stilling som rektor ved Hadsel videregående skole.

- Jeg er veldig fornøyd med å få på plass Geir Hareide Hansen som ny assisterende fylkesdirektør. Han er en engasjert og kompetent leder med bred bakgrunn fra både grunnskole, videregående opplæring og høyere utdanning, og har en meget god oversikt over utdannings- og kompetansefeltet. Han vil kunne bidra svært godt i den videre utviklingen av Utdanning og kompetanse, og har de personlige egenskapene en slik stilling krever, sier fylkesdirektør Nina Ellingsen Høiskar.

- Jeg er både stolt og ydmyk på samme tid – dette er jo en svært spennende stilling i en spennende tid, der det stadig skjer noe nytt innen utdannings- og kompetansefeltet, sier Geir Hareide Hansen.

Jeg er opptatt av å se helheten i alle tjenestene som avdeling for utdanning og kompetanse har ansvar for – nettopp fordi vårt samfunnsoppdrag er så viktig for Nordlandssamfunnet. Derfor blir det viktig å jobbe med utvikling og kvalitet i alle ledd, slik at vi har best mulig forutsetninger for å kunne nå målene i Nordlandsmodellen og strategiplanen. Jeg gleder meg til å komme i gang med jobben, og jeg gleder meg også til å lære noe nytt og samtidig bli kjent med flere av de dyktige medarbeiderne vi har innen utdanning og kompetanse i fylket, sier han.

Hareide Hansen kommer fra stillingen som seksjonsleder for seksjon kompetanse og voksnes læring, har vært leder for Nettskolen i Nordland og var med på å etablere og utvikle en ny modell for videregående opplæring for voksne i Nordland. Han har bakgrunn som lærer i grunnskolen, rådgiver i Bodø kommune,  og erfaring fra Nord universitet som rådgiver ved Senter for etter- og videreutdanning (SEVU) og deretter som kontorsjef for Kompetansesenter for læring og teknologi (KOLT). Han har også bakgrunn som tillitsvalgt både lokalt og på fylkesnivå.

Geir er utdannet cand.mag./adjunkt med tilleggsutdanning innen informatikk og Forskning og aktuell debatt, samt 60 studiepoeng fra master i skoleledelse.

Hareide Hansen tiltrer stillingen 1. august