Cookie Consent by TermsFeed Nye billettløsninger for bussene - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Nye billettløsninger for bussene

Elbussene, alle bussen i Salten, samt bussene i Lofoten og Vesterålen er klargjort for nye betalingsløsninger. - Klikk for stort bildeElbussene, alle bussen i Salten, samt bussene i Lofoten og Vesterålen er klargjort for nye betalingsløsninger. Susanne Forsland De nye elbusser i Bodø, alle bussene i Salten, samt bussene i Lofoten og Vesterålen, er klargjort for trinnvis innføring av nye betalingsløsninger.

Fra midten av juli vil bussene i Bodø gi deg mulighet til å betale på nye måter. Reisekortene avvikles, og du vil etter hvert kunne betale i en nyutviklet reiseapp der du kan både søke på reise, få sanntidsinformasjon om bussene, og betale i samme app.

– Nordland fylkeskommunen har satt i gang et stort arbeid for å utvikle mer fremtidsrettede tjenester. I de nye bussene monteres det systemer som sikrer at vi kan rulle ut nye betalingsløsninger, sier faggruppeleder for salg og markedsutvikling, Marthe Andersen.

 

Ny app

Nordland fylkeskommune utvikler den nye reise- og betalingsappen, i samarbeid med andre trafikkselskaper. Den innføres først på buss i 2021, og i 2022 vil også hurtigbåt inkluderes i appen, både med reiseplanlegger og billettkjøp.

– En app som kombinerer reiseplanlegging med billettkjøp, er etterspurt av de reisende i Nordland, og vil bidra til en enklere reise. Vi lanserer en testversjon nå i sommer, som vi inviterer reisende til å ta i bruk, slik at vi kan få tilbakemeldinger, både positive og negative, på hvordan løsningen fungerer, forklarer Andersen.

 

Økt digitalisering om bord på bussene

Samtidig som appen lanseres i testversjon, vil også sjåførene få nytt arbeidsverktøy utviklet av Nordland fylkeskommune. Den nye løsningen skal bidra til en enklere hverdag også for sjåførene - og etter hvert matrosene.

– Vi ruller ut løsninger som etter hvert blir like for hele Nordland, og senere også i store deler av Norge. Skal vi gi gode løsninger til nordlendingene, kan de ikke være statiske. Vi ønsker eierskap til systemene, slik at vi hele tiden kan være i utvikling, og kunne være fleksible nok til å kunne endre systemet i takt med behovene til våre reisende. Eksempelvis som når vi nå snart tilbyr en helt ny app-løsning, underbygger Andersen.

 

Reisekort tas bort

Ved innføringen av nye betalingsløsninger vil også enkelte eldre produkter tas bort, slik som reisekortet. Andersen påpeker at de aller fleste reisende allerede har gått over til å betale med app. Appen gir også de samme rabattene som dagens reisekort.

– Reisende kan be om refusjon på gjenstående sum på sine reisekort ved å fylle ut skjema som ligger på vår nettside Reis Nordland, forklarer Andersen.

 

Morgendagens løsninger

Også fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen er fornøydFylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen - Klikk for stort bildeFylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen Susanne Forsland   med at Nordland fylkeskommune ligger i front når nye løsninger utvikles. Selv om man møtes med argument som «men hva med de som ikke har en smarttelefon?».
– Nordland fylkeskommune jobber kontinuerlig for å tilrettelegge for et godt, hensiktsmessig, og miljøvennlig kollektivtilbud i hele Nordland. Alle skal kunne reise kollektivt – uavhengig av alder, økonomi, bosted og funksjonsnivå. For oss er det viktig at de reisende er fornøyd med tjenestene vi leverer. Når vi nå lanserer nye produkter og tjenester er det fordi det gir bedre løsninger for de aller, aller fleste. Når smitterestriksjonene gradvis avtar, vil du igjen også kunne betale med vanlig bankkort om du ønsker det, avslutter Bentzen.

På Reis Nordland sine nettsider kan du få refundert det du har til gode på verdikort.

Det er nå åpent for betaling med bankkort på mange av regionbussene. Her ser du hvilke strekninger: