Cookie Consent by TermsFeed Kjøre tung bil og last til Ballstadøy? Sjekk grensene for akseltrykk og vekt. - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Redusert belastning til Ballstadøy

Nå kan du kjøre med maksimalt 8 tonn akseltrykk og 50 tonn totalvekt på fylkesveg 7604 til og fra Ballstadøy.  

En veg og fortau over bru. Boliger i bakgrunnen. Grønt.  - Klikk for stort bildeFv. 7604 Ballstadøy bru

 

OPPDATERING 10.04.2024: Nedklassifiseringen ble kortvarig. Ny endring, se pressemelding 

***** 

Som følge av at Ballstadøy bru har en noe redusert bæreevne, har Nordland fylkeskommune tilpasset bruksklassen for deler av fylkesvegen i området.  

– Endringen gjelder for strekningen fylkesveg 7604 Gjerdneset–Ballstadøy i Vestvågøy. Der kan man nå kjøre med maksimalt 8 tonn akseltrykk og 50 tonn totalvekt. Dette skal sikre at det ikke er kjøretøy med overlast over brua, sier faggruppeleder for vegforvaltning i Nordland fylkeskommune, Ivar Magne Heggli.  

Nye strekningsbeskrivelser er: Skotnes x fv. 818 – Gjerdneset (Bk 10/50) og Gjerdneset – Ballstadøy (BkT8/50).

Eldre bru   

Brua til og fra Ballstadøya er 7,6 meter lang og ble bygd i 1954. 

– Dette er altså ei eldre bru, som ut fra alder og slitasje har en noe svakere bæreevne. Det er ingen dramatikk rundt tilstanden, og det er ikke planlagt noen utskifting av brua, sier Heggli.

Sjekk veglistene  

I veglistene hos Statens vegvesen kan man finne oversikter som viser en vegs tillatte bruksklasse sommer og vinter, tillatt totalvekt og vogntoglengde.  

–  Vi oppfordrer transportører og entreprenører om å følge godt med på listene, som oppdateres jevnlig. Det er viktig at grensene overholdes, slik at man unngår skader på vegnettet, sier Ivar Magne Heggli i Nordland fylkeskommune.   

Statens vegvesen er også kontrollmyndighet og kan sjekke om kjøretøy er innenfor tillatt vekt.