Ruteendringer gir bedre korrespondanse mellom fly og hurtigbåt

Klikk for stort bildeWiderøe-maskin inn for landing Bjøørn Erik Olsen - Fly og hurtigbåtene henger sammen. Nå gjør vi ruteendringer for å få en enda bedre match.

Det sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggevik (Sp). Han viser til arbeidet Nordland fylkeskommune har gjort for å sørge for korrespondanse mellom Nordlandsekspressene og fly fra Bodø lufthavn.

- Hver eneste dag kjører det to store hurtigbåter mellom Sandnessjøen/Svolvær og Bodø. De gir folk som bor langs rutene en godt transporttilbud til og fra Bodø, og nå skal disse passe godt sammen med flytilbudet til og fra Bodø. Det er viktig for næringslivet, for innbyggere som skal på ferie og turer, og for pasienter som skal nå legetimer i Tromsø, Trondheim, og Oslo, sier Eggesvik.

Styrker korrespondansen med fly

Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik på kaia i Sandnessjøen Morten Hofstad Gjennom ruteendringen som trer i kraft 1. mars styrkes korrespondansen med fly i Bodø.

For ruten mellom Svolvær og Bodø blir ankomsten til Bodø 09.20 og avgangen fra Bodø 18.00. Rutene på lørdager og søndager vil også sikre korrespondanse med fly til og fra Bodø

- Fra 1. mars vil det være mulig å rekke flyavgangene som går litt over 10 til Oslo, Bergen, Trondheim, og Tromsø. Samtidig gir avgang klokken 18 muligheten til å kommer med flyene i 17-tiden fra Oslo, Tromsø, og Trondheim og fortsatt rekke båten nordover. Det vet vi er viktig for folk og næringsliv i hele fylket sier Eggesvik.

Helgelandsbåten

Båten mellom Sandnessjøen og Bodø vil i ukedagene komme til kai i Bodø 10 minutter tidligere enn den gjør i dag, og beholder dermed korrespondansen med flyene til Tromsø og Oslo. Lørdager kommer båten 11.20, 30 minutter tidligere enn i dag, slik at man rekker flyene til Oslo, Trondheim og Tromsø. Søndag flyttes båten halvannen time fram, til 18.30, slik at man kan være trygg på at man rekker sisteflyet til Oslo, og også flyene til Tromsø, Bergen og Trondheim.

- Vi vet at mange som bor andre steder i landet har et forhold til Helgeland, og vi ønsker å gjøre det lettere for folk å komme på besøk til venner, familie, og hjemsted. Derfor sørger vi for god korrespondanser, og derfor legger vi også opp til avganger på flere helligdager, sier Eggesvik.

Støtter fylkeskommunen

Lufthavnsjef ved Bodø lufthavn Ove Hofstad er positiv til tilpasningene og mener god korrespondanse med hurtigbåtene er viktig:

- Vi er opptatt av gode passasjeropplevelser, og med det en sømløs og effektiv reise. For passasjerene er det utelukkende positivt at hurtigbåtenes avreise- og ankomsttider er tilpasset flytidene, så det blir minst mulig venting, sier han.

Påvirker flyselskapene

Selv om korrespondansen er gode jobber fylkesrådet nå opp mot flyselskapene for å sikre bedre korrespondanser i fremtiden.

- Vi har allerede hatt et møte med SAS, og vi skal også møte de andre flyselskapene. En hurtigbåt frakter tross alt opp mot 230 potensielle passasjerer hver tur, og korrespondanse med disse er også i flyselskapene interesse, sier Eggesvik