OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Søk om BIO-midler! 

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide - Klikk for stort bildeFylkesråd Elin Dahlseng Eide  - BIO-midlene er en gylden mulighet for bedrifter i Nordland til å tilby ansatte kompetanseheving framfor oppsigelser og permitteringer i en vanskelig tid, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide. 

 Stortinget  har gjennom koronakompensasjonen sikret at Nordland skal få 13,3 millioner kroner til det som kalles bedriftsintern opplæring.   

- Dette er viktige midler, ikke minst for bedrifter som er rammet av koronapandemien. Bedrifter med behov for omstilling kan få tilskudd til kompetanseheving av ansatte, som et alternativ til permitteringer og oppsigelser. Faktisk kan dette bidra til å styrke bedriftene, midt i den krisetiden mange har vært gjennom på grunn av koronaepidemien. Selv om mange bedrifter i Nordland allerede har søkt slike støtte håper jeg enda flere får øynene opp for de mulighetene denne ordningen gir, sier Dahlseng Eide. 

Fylkeskommunen vil prioritere enkeltpersonsforetak og småbedrifter innen spesielt utsatte bransjer som reiseliv, kulturnæringer og småskalamatprodusenter, mat- og restaurantbransjen samt småbedrifter innen prosess-, sjømat- og leverandørindustrien.  

Det er en forutsetning at tilskuddet vil bidra til å opprettholde og styrke kompetansen til virksomhetens ansatte. Det blir bare gitt tilskudd til gjennomføring av opplæring av egne tilsatte. 

Virksomhetene kan få tilskudd til kostnader knyttet til opplæring og andre dokumenterte utgiftsbehov til deltakerne i opplæringsperioden. 

Maksimalt støttebeløp er på 200 000 kroner. 

Bedriftene skal søke gjennom søknadsportalen www.regionalforvaltning.no

Mer info om BIO-ordningen