Spencer Tunick til Bodø for å lage "BODØ BODYSCAPE"

Klikk for stort bildeSwitzerland, Aletsch Glacier 1 (Greenpeace) 2007

Nordland fylkeskommune har i samarbeid med Bodø kommune invitert den internasjonalt anerkjente amerikanske kunstneren Spencer Tunick til Bodø i august for å skape det stedsspesifikke kunstverket BODØ BODYSCAPE. Spencer Tunick har fullført over 75 større prosjekter rundt om i verden, men aldri tidligere i Norge, og aldri nord for polarsirkelen! Også denne gangen skal Spencer Tunick fotografere nakne mennesker til de to installasjonene som skal finne sted i Bodø i august.

Spencer Tunick inviterer innbyggerne i Norge og de nærliggende landene til å være en del av hans siste verk som skal gjøres utendørs i Bodø lørdag 11. og søndag 12. august. Alle  som er interessert i å delta i BODØ BODYSCAPE kan lese mer om prosjektet og registrere seg på websiden til Bodø Biennale 2018: https://www.bodobiennale.no/spencertunick 

Som takk for medvirkning vil deltakerne motta et fotografi i begrenset opplag av kunstneren.

-Jeg er veldig fornøyd med å bli invitert til Bodø og Norge for å lage min første gruppe naken installasjon nord for polarsirkelen, sier Spencer Tunick. Jeg finner landskapet fengslende Klikk for stort bildeBig Color 9 (Herefordshire, England) 2010 og mystisk, og folkene i Nord-Norge har en tydelig forståelse av hvordan kunst kan være en integrert del av hverdagen. Jeg håper åpne og modige nordmenn kan ta reisen fra nord og sør for å stille sammen med de allerede villige og klare innbyggerne i Bodø.

Bodø kommune, Bodø biennale og Nordland fylkeskommune samarbeider om kunstprosjektet, som altså er det første store prosjektet i Bodø i 2018 som gjøres som en del av arbeidet med å bli Europeisk kulturhovedstad.

-Nordland fylkeskommune er stolt over å ha fått den internasjonalt anerkjente kunstneren Spencer Tunick til Bodø for å gjøre to kunstinstallasjoner i august, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes.  Nordland fylkeskommune støtter arbeidet med å få Bodø som Europeisk kulturhovedstad, og ved å initiere større og spennende prosjekt som dette ønsker vi at hele Nordlands befolkning skal kunne ta del i aktiviteter og la seg engasjere i prosjekter litt utenom det vanlige, sier Refsnes.

-Gjennom erfaringer fra slike prosjekt kan vi både glede oss og forberede oss til å bli europeisk kulturhovedstad i 2024, sier Ida Pinnerød, ordfører i Bodø kommune, som håper at flere hundre nordlendinger og andre interesserte melder seg til å være med på dette spesielle kunstprosjektet.

-Bodø Biennale ser frem til Spencer Tunicks kommende kunstinstallasjon BODØ BODYSCAPE, som vil være en utforskning av Bodø som sted og byens identitet, sier Eva Skotnes Klikk for stort bildeDesert Spirits 1 Vikjord på vegne av Bodø Biennale.  Vi tror at Tunicks performance vil tilføre Biennalen en utvidet dimensjon og sette et nytt perspektiv på byen gjennom en kunstnerisk linse.

 

BODØ BODYSCAPE vil bli vist i form av fotografier under den tverrkunstneriske festivalen for visuell kunst og dansekunst Bodø Biennale 6.-9.sept.

For nærmere informasjon om Spencer Tunick: https://www.spencertunick.com/

For nærmere informasjon BODØ BODYSCAPE:

Astrid S. Arnøy, rådgiver Nordland fylkeskommune. tlf. 99151872, astarn@nfk.no

Arne Vinje, kultursjef Bodø kommune, tlf. 48100262, arne.vinje@bodo.kommune.no

Fant du det du lette etter?