Suksess for skeivt prosjekt

Klikk for stort bilde

Denne uken har Solhaugen i Narvik vært første skole ut for et samarbeidsprosjekt med fokus på at alle skal få være seg selv.

Samarbeid

I forbindelse med «Nullvisjon Selvmord» har Nordland fylkeskommune etablert et samarbeid med KUN, Rosa kompetanse og Skeiv Ungdom. Sammen skal de gjennomføre et opplegg på to videregående skoler i fylket.  Det skal gjennomføres fagforedrag for lærere, workshops for elever og skeiv kafé. Formålet er å bidra til en skole der alle kan være seg selv, uavhengig av seksuell orientering og kjønnsidentitet. Og hvor elever og lærere er trygge når temaet tas opp.
 

-For oss er det viktig å jobbe for «Nullvisjon selvmord», og gjennomføre det vi har sagt vi vil gjøre i handlingsplanen. Dette er et av en rekke tiltak i det viktige arbeidet med å forebygge selvmord. Vi har fremdeles ingen å miste sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø (KrF). 

 

Godt mottatt

Solhaugen ved Narvik videregående skole var første skole ut.  Over tre dager deltok 17 skoleklasser på foredrag med tema: kjønnsidentitet, seksualitet og normer. Skeiv Ungdom stod for disse foredragene.

Også lærerne deltok på foredrag. KUN og Rosa kompetanse snakket om kjønnsmangfold, å oppleve seg annerledes, seksuell orientering og inkluderende undervisning i sitt foredrag.
 

-Lærerne er superfornøyde både med opplegget som var for de ansatte, og for opplegget for elevene i klasserommene. Dette er hva jeg vil kalle en suksesshistorie! sier Renate Remlo, lektor ved Narvik videregående skole.
 

Remlosom har vært med til å koordinere arrangementene og er veldig imponert over opplegget.
 

-30 ungdommer møtte på Bli kjent kafé som Skeiv Ungdom arrangerte og det er sannelig ikke dårlig i en liten by. Det er et tegn på at dette er noe som trengs.  

Samtlige klasser ved Solhaugen har vært med i arrangementet, også klasser for minoritetsspråklige og klasser med tilpasset opplæring.

 

Skeiv Ungdom - organisasjon av og for ungdom som jobber for at alle skal få være seg selv uansett kjønn og seksualitet.

KUN - senter for kunnskap og likestilling

Rosa kompetanse - et tiltak innenfor FRI-foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold