Ta båten på hytta!

Hurtigbåt Fleinvær - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde Susanne Forsland Påsken er høytid for ferie og lange reiser. Tidligere har mye av kollektivtrafikken stanset i påsken, men i år legger fylkeskommunen til rette for at du kan reise kollektivt både til og fra påskeferie-plassen din.

Fylkeskommunen legger opp til forbedret rutetilbud på helligdagene. Rutetilbudet må følge med i utviklingen, det er stor reiseaktivitet i høytidene og mange tilreisende med fly og tog.

På flere båtruter vil det være søndagsruter på skjærtorsdag og andre påskedag på flere båtruter. Dette gjelder Nordlandsekspressen mellom Sandnessjøen, Bodø og Svolvær, og alle korresponderende ruter på Helgeland. Dette betyr at disse rutene nå går 362 av årets 365 dager.

I tillegg gjelder samme omlegging på båtruten Værran/Gildeskål. Påskeaften kjøres lørdagsruter.

Regionbussene mellom Bodø og Narvik og Sortland, samt Lofotekspressen går lørdagsruter alle røde dager i påsken. Togbussene går de dagene toget går, og flybussene går når flyene går. Fylkeskommunen håper mange benytter seg av det fornedrede tilbudet og reiser kollektiv i påsken.

Flere av busslinjene får endrede avgangstider i påsken, men det vil være mulig å få oppdatert informasjon om avganger på 177nordland.no eller i appen 177.