Til tross for at svært få utenlandske turister har reist i Norge i år, har Nordlandsekspressen på Helgeland en betydelig økning fra i fjor.

I starten av juli måtte Nordland fylkeskommune øke fergekapasiteten på Helgeland.

Klikk for stort bilde 

- Vi sjekket tallene på Nordlandsekspressen mellom Bodø og Helgeland den 27. juli, og allerede da hadde vi slått fjorårets tall for juli med hele 30 prosent flere reisende, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp).

- Dette er til tross for at vi har refundert mange forhåndskjøpte hurtigbåtbilletter for utenlandske turister, Klikk for stort bildeBent-Joacim Bentzen (Sp) som dessverre er hindret fra å reise hit på grunn av covid-19, legger han til.

I juli i fjor ble det solgt cirka 15 000 billetter på hurtigbåt mellom Bodø og Helgeland, og per 27. juli 2020 har det vært like over 20 000 reisende på hurtigbåtene. Dette gir 3,4 millioner i inntekt så langt i juli, kjærkomne inntekter for Nordland fylkeskommune

Myken spesielt populær

- Dette er fantastiske tall! Veksten kommer i all hovedsak av de nye sommeravgangene, og vi opplever at reisende på Helgeland er svært fornøyde med tilbudet, sier Bentzen.

Han håper at også lokale bedrifter har hatt en økonomisk vinning som resultat av flere reisende med hurtigbåt. Mange hoteller og andre reiselivsbedrifter har hatt fullt hus i sommer. Fylkesråden forklarer at de ansatte i Reis Nordland mottar mange kundehenvendelser angående feriering og reiser på Helgeland.

 -I august har vi likevel god plass på Nordlandsekspressen både nordover og sørover, også på fergene på Helgeland, sier fylkesråden.

- Det er ingen tvil om at dette blir et stadig mer populært område å besøke om sommeren. Vi merker at ruta mellom Sandnessjøen og Myken er spesielt populær.  Kanskje Helgeland blir det nye Lofoten.