Cookie Consent by TermsFeed Trafikkofrenes dag 21.11.2021 - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Trafikkofrenes dag 21.11.2021

 Verdens minnedag for trafikkofreTenn et lys for trafikkofre - gjør det nå på søndag og marker sammen med resten av verden. 

Til minne om trafikkofre 2020Tradisjonelt har denne dagen vært markert i januar. Fra i år er dette endret for å kunne markere sammen med resten av verden. 

Den tredje søndagen i november minnes FN mennesker som er drept eller skadet i trafikken. Ufattelig mange blir trafikkofre i løpet av et år og en ulykke oppleves traumatisk og er en psykisk belastning for både ofre og pårørende. 

Dagen og markeringen skal også hylle alle nødetater som opplever disse traumatiske hendelsene i sin arbeidshverdag. 

Fylkesmarkeringen er på søndag i Bodø. Langs rv 80 ved Hunstadkrysset vil det være en oppstilling som markere de drepte og skadde i Nordland i 2020. Det omkom ni personer, 30 er registrert som hardt skadde og 182 som lettere skadd.  

Verdens dag til minne om ofre for trafikkulykker (fn.no)