Cookie Consent by TermsFeed UKM-festivalen nord for polarsirkelen for første gang - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

UKM-festivalen nord for polarsirkelen for første gang

De siste dagene har en 14 meter høy teltarena blitt reist i Rensåsparken i Bodø. 21.-25.juni arrangeres landsfestivalen til UKM – Ung Kultur Møtes her.

Illustrasjon av et stort telt i en park med hav og fjell i bakgrunnen. Øverst står teksten: UKM Landsfestivalen 2024 i Bodø - Klikk for stort bilde

-Vi gleder oss til å la byen fylles av ungdom fra hele landet, som velger å starte årets sommerferie her i Bodø og Nordland, sier Jens Wergeland som er prosjektleder for festivalen.

Rundt 500 ungdommer mellom 15-20 år er ventet som deltakere. Hvert år samles mellom 400–600 ungdommer fra hele landet på den årlige, nasjonale UKM-festivalen. Her møtes de for å dele kulturopplevelser, med alt fra sceneopptredener til arrangørvirksomhet, medieproduksjon, litteratur og kunst. UKM er en arena der ungdom møter ungdom, hvor kultur utveksles uten konkurranse, men med fokus på utvikling, læring og samhold. UKM skal være Norges viktigste kulturelle møteplass for unge, og Nordland fylkeskommune er stolte av å være vertskap for dette fantastiske arrangementet i 2024.

-For mange vil det bli første gang de opplever Nord-Norge og midnattssol, og vi håper at vi kan bidra til å skape gode minner fra landsdelen. Det er mange potensielle studenter og innflyttere i en slik forsamling sier Wergeland.

Festivalområdet i Rensåsen i Bodø består av Svømmehallen scene og en stor teltarena fra Belgia, Magic Mirror, et eget telt for kunstutstilling og et samisk område med lavvo og bål. Teltarenaen er hele 14 meter høyt og 30 meter i diameter og vil huse et sittende publikum på 600. På festivalområdet skal ungdommene som deltar boltre seg med alt fra konferansierjobbing, sceneopptredener til egen kunstutstilling.

Forestillingene i Svømmehallen og Magic Mirror er også åpne for publikum. Totalt syv forestillinger skal gjennomføres, lørdag-mandag, med totalt 100 sceneinnslag. I tillegg er det åpen kunstutstilling, filmvisninger og samarbeid om deltakelse på Bodø 2024s Midsummer Mystery i Breivika lørdag 22.juni med prosjektkor og opptredener.

UKM-festivalen har i år fått navnet «Arktisk puls». For å forsterke den nordlige profilen er det også naturlig at det samiske gjøres synlig i arrangementet, både gjennom skilting og gjennom samiske festivalkunstnere, utøvere og ungdom. Ved å fremheve samisk kultur og tradisjon, håper vi å gi ungdom fra hele landet en dypere forståelse av det samiske i nåtida. Festivalen skal gi innsikt i hva som skjer i Nordland og hva vi representerer, samtidig som vi ønsker å vise dem at de er en del av noe større.

Vi tror festivalen vil gjøre seg synlig i bybildet i Bodø. Både i form av tilreisende ungdom med pop-up-konserter rundt i byen. Vi håper også at nysgjerrige tar turen innom festivalområdet i Rensåsparken for å se på kunst og forestillinger med, av og for ungdommer fra hele landet. Programmet finner du på https://www.ukm-festivalen.no/program.

Nordland fylkeskommune har i flere år jobbet med å få på plass festivalen som arrangeres i forbindelse med kulturhovedstadsåret 2024. Dette gjøres i samarbeid med UKM Norge, Bodø kommune og Parken.