10 nye arbeidsplasser til fylkeshovedstaden

Formidlingsleder Luftfartsmuseet Bodil Nyaas, Fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF), bystyrerepresentant Ida G. Johnsen (V) Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) og ordfører Ida Pinnerød (Ap) - Klikk for stort bildeFormidlingsleder Luftfartsmuseet Bodil Nyaas, Fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF), bystyrerepresentant Ida G. Johnsen (V) Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) og ordfører Ida Pinnerød (Ap)

Det hadde kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) med seg i bagasjen når hun besøkte Bodø.

Stillingene vil være innenfor Kulturrådets nasjonale oppgaver på museumsfeltet. Det vil være snakk om både nyopprettede stillinger og stillinger som vil bli flyttet fra Oslo. Kulturministeren peker på at desentraliseringen som preger museumssektoren er noe som bidrar til at det er naturlig å flytte disse oppgavene ut av Oslo.
 

-Arbeidsplassene vil være med å sikre nødvendig kompetanse på sikt i en by som allerede har et rikt kulturliv og et sterkt museumsfaglig miljø sa Helleland.
 

Fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF) er veldig glad for gaven som kulturministeren hadde med seg.
 

-Vi takker aldri nei til nye arbeidsplasser i nord. At disse er innenfor kultur- og museumssektoren syntes jeg er spesielt fint. Nordland ligger på en god andreplass under museer på Norsk kulturindeksen 2016. Det betyr at vi er ved å bygge oss opp en god kompetanse og et godt tilbud på området sier Noresjø. Og fortsetter
 

- Fra Bodø skal det bli sørget godt for oppfølging av museene i hele landet.

Publisert av Susanne Forsland. Sist endret 16.02.2017 11:32
Fant du det du lette etter?