Nytt internasjonalt samarbeid

Poznan - Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommune er innvilget EØS-midler til etablering av samarbeid med Polen om reduksjon av sosiale helseforskjeller.

Fylkeskommunen søkte om såkalte såkornmidler til etablering av samarbeidet. Denne måneden innvilget Helsedepartementet i Polen søknaden om utvikling av samarbeid med to partnere. 

Nå pågår planlegging av studieturer. En delegasjon fra fylkeskommunen skal besøke byen Poznan og kommunen Proszowice i Polen, og delegasjoner fra disse to samarbeidspartnerne vil besøke Nordland. 

Samarbeidet skal bidra til å utvikle helsefremmende barnehager og skoler hos samarbeidspartnerne. Grunnlaget for arbeidet er kriteriesettene utarbeidet av Nordland fylkeskommune. Arbeidet skal bidra til god helse, trivsel og bedre læremiljø for elever og ansatte. Fylkeskommunen skal dele sine erfaringer, samt være pådriver for å fremme god helse på lokalt plan hos de polske samarbeidspartnerne. Den polske delegasjonen vil under sitt møte i Nordland få informasjon om helsefremmende og forebyggende tiltak rettet mot skoler og lokalbefolkning, samt prosjekter og aktiviteter som stimulerer til god helse. Fylkeskommunen vil blant annet orientere om det systematiske arbeidet for å fremme psykisk helse og godt psykososialt miljø i skolen.

I prosjektperioden vil det bli utarbeidet en rapport med aktiviteter som er gjennomført og de erfaringer man har høstet. Rapporten skal være til hjelp for fremtidig utvikling av bilateralt samarbeid mellom Norge og andre mottakerland, samt danne kunnskapsgrunnlaget for fylkeskommunens prosjektsøknad om videre tre-årig bilateralt samarbeid med Polen.

For mer informasjon om prosjektet, ta kontakt med prosjektleder Malgorzata Maria Dvorakova

Publisert av Tove Solvang. Sist endret 20.02.2017 14:57
Fant du det du lette etter?