Katrine fra Mosjøen til NM

katrine hågensen.jpg - Klikk for stort bilde

Katrine Hågensen (bildet) fra Mosjøen videregående skole representerer Nordland fylkeskommune i NM 2017 i Tømrerfaget. 

Katrine stakk av med seieren i fylkeskonkurransen, med en hårfin sortering av totalt ni elever fra tre skoler i Nordland. De tre skolene var Vest-Lofoten-, Mosjøen- og Bodø videregående. Konkurransen dokumenterte at det er et jevnt prestasjonsnivå på elevene fra de tre skolene. Det var kun et halvt poeng som skilte Mosjøen fra Bodø (første og andreplass). Fylkeskonkurransen for Nordland i tømrerfaget ble avholdt ved Bodø videregående skole i lokalene til bygg- og anleggsteknikk, tirsdag 7. mars.

 

Skolene stilte til konkurranse med tre elever hver. Oppdraget var å konstruere et  bjelkelagshjørne med påstående bindingverksvegg. Oppgaven skulle løses innen fire timer, Resultatet ble vurdert etter tretten vurderingsområder som hadde skalering 1 til 10. noe som gir maksimalt mulig 130 poeng.

Katrine oppnådde 123 poeng mens andreplass fikk 122.5.

 

Avisa Helgelendingen lagde et flott portrettintervju med Katrine hvor hun beskriver seg selv, sin utdanning og sine planer for fortsettelsen av utdanningen. Katrine er ikke helt ukjent med trevirke som materiale. Allerede som barn tilbragte hun tid sammen med sin bestefar som var båtsnekker. Tilgangen på kompetanse og materialer gjorde henne til en «ræser på å spikke kniver».

Nordland fylkeskommune ønsker Katrine lykke til med deltakelsen under NM.

 

Publisert av Trond-Erlend Willassen. Sist endret 21.03.2017 10:36
Fant du det du lette etter?