Du er her:
Aktuelt

Stem på din Nordlandstekst!


Klikk for stort bilde

Er det Dass, Hamsun, Bremnes, Tungtvann eller noen av de andre kandidatene som varmer ditt Nordlandshjerte?

Alle ti tekster har det til felles at de sier noe om å være fra Nordland. Dette er ikke et forsøk på å kåre en Nordlandskanon, men vi har valgt ut ti tekster fra ulike tidsepoker som vi tror appellerer like mye til hjertet som til hjernen. I tillegg til å få heder og ære vil vinnerteksten bli lest høyt på LitteraTUR-arrangement i 25 kommuner i Nordland. 

Les tekstene under og stem på din ultimate Nordlandstekst. Alle som stemmer er med i trekningen av flotte sitteunderlag i ull.

 

Barndomsminne frå Nordland Landstrykere   E du nord  

Nordlands trompet Trollfjell her nord         Vår         Nordaførr Vårvisa

Sølvskatten i Børgefjell Velkommen te Nordland    Mjelle   

 

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

 
 

Denne avstemmingen er en del av Nordland sin feiring av Bokåret 2019, og prosjektet LitteraTUR - hele Nordland leser - som har fått støtte av Nasjonalbiblioteket. Bokåret 2019 er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele året. Det 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket, Norge er vertskapsland for bokmessen i Frankfurt og det er en enorm leseglede i det norske folk og flere bruker bibliotekene enn noen gang!

(26.11.2013)

Endelig, nå kan folkebibliotek i Nordland kjøpe og låne ut e-bøker. Nordland fylkesbibliotek har fremforhandlet en utlånsløsning for e-bøker som vi tilbyr alle folkebibliotekene i Nordland å være med på. 

 

(31.07.2013)

Nå kan du søke prosjektmidler til utvikling av biblioteklokalene med veiledning fra arkitekt og konsulent tilpasset ditt bibliotek!

(24.06.2013)

Forrige uke ble planprogrammet for Regional plan for bibliotek i Nordland 2014-2023 vedtatt for offentlig høring i fylkesrådet. 

(24.05.2013)

Line Nyborg er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2012. Nyborg får prisen for romanen Du vet ikke hvem jeg er, en roman som ifølge juryen ikke slipper tak i leseren, selv ikke etter at den er lest.

(12.04.2013)

 

Vi har ledig fast, hel stilling som bibliotekar eller spesialbibliotekar! 

(01.10.2012)

Hvor ligger behovene for kompetanseheving for bibliotekansatte i Nordland? Resultater fra undersøkelsen viser at formidlingskompetanse ønskes mest blant respondentene.


Fant du det du lette etter?