Du er her:

Festivalbibliotek Márkomeannu

Klikk for stort bildeNoe for alle i festivalbiblioteket25.-27. juli 2019: Gállogieddi samisk friluftsmuseum, Evenes

Også i år står Nordland fylkesbibliotek for festivalbiblioteket på Márkomeannu. Festivalen har en klar samisk profil, og presenterer samiske artister, kunstnere og kulturutøvere fra hele Sápmi.

I festivalbiblioteket kan publikum lese aviser, tegneserier og bøker, lytte til samiske plateutgivelser, sjekke internett, lade mobilen, tegne eller bare ta en pause.

Det er også arrangementer i festivalbiblioteket, fullt program vil komme etterhvert. 

Åpningstider festivalbiblioteket

Torsdag: 18.30-20.00
Fredag: 11.00-18.00
Lørdag: 11.00-18.00

 

 

 

 

 

 

Program fredag 26. juli

Kl. 13.00-13.30: Lesestund for barn 

Kl. 15.00-15.45: Festivalpoesi ved Juvva Pittja. 

Program lørdag 27. juli

Kl. 14.15-15.15 : Litterær festivalprat mellom Sigbjørn Skåden og Sissel Holtet. Arr: Nordland fylkesbibliotek 

Klikk for stort bildeFestivalbibliotekar Sissel Holtet snakker med forfatter Sigbjørn Skåden om hans nye bok "Fugl".

Fugl er en roman om håp. Håp om å finne en ny natur å være menneske i, håp om en ny heim. Skåden skriver fram et klaustrofobisk portrett av en menneskekoloni i det ytre rom, på en planet hvor landskapet sakte eter seg inn i mennesket, fortærer det innenfra.

«Su, du må våkne. Jeg skal fortelle deg en historie. Om noen som fant en fremmed planet. Hører du, Su, mammas lille jente? Det var noen mennesker som dro ut i et skip oppkalt etter en fugl, de reiste langt og de reiste lenge til de til slutt kom fram til en storm. De reiste inn i stormen, selv om de visste at de aldri kunne vende tilbake, bort fra alt som var kjent. Våkne Su, du må høre. Du må høre hva mamma forteller. På den andre siden fant de en planet, de kalte den Sedes fordi den skulle bli deres nye heim. Etter ei tid ble et jentebarn født på denne planeten. Og det var du, Su. Det var du.» (Omtale og utdrag hentet fra Cappelen Damm sine nettsider)   

 

Sigbjørn Skåden er fra Planterhaug i Skånland og var en av dem som var med på å starte Márkomeannu. Han skriver på både samisk og norsk og debuterte som forfatter i 2004. Han har skrevet to diktsamlinger, to romaner, ei barnebok og vært tekstforfatter for en rekke tverrkunstneriske og performative prosjekter.  - Klikk for stort bilde

Sigbjørn Skåden er fra Planterhaug i Skånland, og var en av dem som var med på å starte Márkomeannu for tyve år siden. Han skriver på både samisk og norsk, og debuterte som forfatter i 2004. Han har skrevet to diktsamlinger, tre romaner, ei barnebok og vært tekstforfatter for en rekke tverrkunstneriske og performative prosjekter.

 

 

 

Det øvrige programmet til festivalen er variert og man finner både musikk, visuell kunst, scenekunst, litteratur, seminarer, idrett, vandringer, marked, barneprogram og ungdomsprogram på festivalen. Les mer om årets festival her: http://www.markomeannu.no/ 

Fant du det du lette etter?