Du er her:

Havmannprisen til Line Nyborg

Klikk for stort bilde © Michal Tomaszewicz

Line Nyborg er tildelt Havmannprisen for beste nordnorske bok utgitt i 2012. Nyborg får prisen for romanen Du vet ikke hvem jeg er, en roman som ifølge juryen ikke slipper tak i leseren, selv ikke etter at den er lest.

Havmannprisen på 50 000 kroner blir delt ut i Mo i Rana lørdag 1. juni kl. 14.00 på Rana bibliotek. Prisvinner Line Nyborg, født 1969, er fra Bardu i Troms. Hun debuterte i 2011 med romanen Bare mamma som er gud.

Om årets vinner sier juryen:
Romanen Du vet ikke hvem jeg er gir et godt bilde på dette å komme et annet sted fra. Hovedpersonen Elin kunne like gjerne kommet fra ei vestlandsbygd eller for så vidt fra Somalia som fra midt-Troms. Fremmedheten ville vært den samme. Skildringene av miljøet i bygda i indre Troms hvor Elin kommer fra, gir likevel et veldig tydelig bilde på hennes oppvekst. Språket er muntlig og lett, med klar nordnorsk fortellerstemme. Replikkene er dialektnære uten å være lydrette. Språkform er også med på å karakterisere personene geografisk.

Prisvinneren er kåret av en fagjury som har vært ledet av Sissel Holtet, bibliotekkonsulent ved Nordland fylkesbibliotek og mangeårig medlem av juryen. Andre medlemmer i juryen har vært forfatteren Jan Tore Noreng oppnevnt av Norsk forfattersentrum, Anita Ravn, forfatter og journalist i Rana Blad og Gunnar Hagen, forfatter og bibliotekar ved Nasjonalbiblioteket.

Havmannprisen deles ut av Rana bibliotek, Nordland fylkesbibliotek og Helgeland Sparebank, sistnevnte gir prissummen på 50.000 kroner. Prisen støttes for øvrig av Ark Mo og Norsk forfattersentrum avdeling Nord-Norge. I statuttene for Havmannprisen heter det at prisen skal gå til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning. Det skal legges vekt på bøker med litterære og fortellermessige kvaliteter.

Se også vår hjemmeside: www.rana.kommune.no/bibliotek eller: www.nordland.fylkesbibl.no

For flere opplysninger, kontakt:
Hilde Rokkan, biblioteksjef v/Rana bibliotek: 75146110 / 48006269
Anita Kulset, fylkesbiblioteksjef Nordland fylkesbibliotek: 75146153 / 95759927