Du er her:

Samarbeidsprosjekt om integrering med folkebibliotek i Nordland

Klikk for stort bildeBak f.v. Kristin Laberg, Ingrid Nordås, Kari Sjule, Wigdan Mohammed og Kinda Darwish. Foran f.v. Boba Ponjavic og Arkan Alhamdi. Lise Jeanette Nilsen

Nordland fylkesbibliotek er i gang med prosjekt: Integrering- hvilken vei?, delfinansiert av Nasjonalbiblioteket, og samarbeider i disse dager med fem folkebibliotek i Nordland: Dønna bibliotek, Nesna bibliotek, Vefsn bibliotek, Rana bibliotek og Narvik bibliotek.

Bibliotekene har satt opp grupper som skal ha to arrangement i bibliotekene hver. Innholdet i arrangementene er helt opp til gruppen selv. Målet med prosjektet er at ved å engasjere deltagerne til å skape noe fra bunnen av fra planlegging, budsjettering, og fram til utførelse av eget arrangement, vil gi en større eierskapsfølelse til deres lokale bibliotek, og det vil bli lettere å oppsøke bibliotekets tilbud og tjenester framover. Samtidig vil deres bidrag være svært nyttig, både som kulturutveksling og med ny innsikt som bibliotekene kan ta med seg videre i et integreringsperspektiv, og ha overføringsverdi til andre bibliotek i Nordland. 

Vi ønsker at  bibliotekene skal være en god arena for alle, og vi ønsker å finne en god modell for integreringsarbeid i bibliotekene, identifisere hva bibliotekene gjør bra og hva som kan bli bedre på for å nå minioritetsspråklige med ulik bakgrunn.  

 

Les artikkelen skrevet av helg.no